Versió per a imprimir

La Volta Ciclista a la Província de València obri la setmana gran del ciclisme en la província

  • Els vint-i-tres equips participants comencen la primera etapa del Trofeu Diputaciò en la plaça de l'Ajuntament de València amb destinació a Gandia
  • Recorreran 502 km en quatre etapes, que discorreran per Nàquera, Olocau i Moncada poc abans de l'arribada de la Volta a Espanya a la província dijous que ve
Salida VI Volta a València foto_Abulaila (5).jpg
01/09/2016

El teló de la setmana gran del ciclisme en la província s'ha alçat aquest dijous en la plaça de l'Ajuntament de València, on comença la sisena edició de la Volta Ciclista a la Província de València – Trofeu Diputaciò, que en aquesta ocasió té quatre etapes i 502 km de recorregut.


Els més de cent seixanta ciclistes dels vint-i-tres equips inscrits, amb representació de Portugal, França, Holanda, el Japó, Sud-àfrica i Rússia, han eixit vora les tres de la vesprada rumb a Gandia en un recorregut de 117 km.

 

La segona jornada, aquest divendres, es disputarà a les rodalies d'Olocau, amb l'ascens al port de la Chirivilla; la tercera discorrerà per les carreteres de tobogans de Nàquera, i la darrera etapa consistirà en un circuit trepidant a Moncada. «Si aquesta darrera etapa tinguera un tirapits més, podria ser perfectament un circuit del mundial», ha assegurat el president de la federació valenciana de ciclisme, Amadeo Olmos, que ha agraït la implicació en aquest esdeveniment esportiu a tots els patrocinadors, inclosa la Diputació de València, en la seu de la qual dimarts es va presentar aquesta sisena edició de la volta a la província.

 

La diputada d'Igualtat i Esports, Isabel García, ha destacat l'afició al ciclisme en la província i «el paper important de promoció de l'esport base i d'elit que fa la Diputació, el qual tractem d'acostar en tot moment als municipis i les comarques. Seguirem recolzant l'esport participatiu i inclusiu, com ha demostrat ser el ciclisme» —ha afegit García. Prova d'aquest suport és, a més de la implicació en la Volta Ciclista a la Província de València, l'aposta per portar la Volta a Espanya a la província: «quan acabe la volta a la província, ens prepararem per a rebre la caravana de la Volta a Espanya, un espectacle esportiu de primer nivell i un aparador turístic per als nostres pobles i les nostres ciutats» —ha dit la diputada d'Esports.


La dihuitena etapa de la Volta a Espanya, que dijous que ve transcorrerà entre Requena i Gandia, «recorre la província des de l'interior fins a la costa i travessa uns quants municipis, que mostraran els seus encants al món a través de les televisions de més de cent països», ha dit Isabel García, que també ha posat en valor l’important retorn econòmic, que es preveu que quadruplique la inversió de la Diputació en l'esdeveniment amb «un benefici important per a tots els hotels i locals de restauració per on passaran els 2.500 professionals i 1.400 periodistes acreditats que formen part de la caravana de la Volta».

 

La diputada d'Esports també ha volgut destacar el paper educatiu de l'esport i l’«esforç de la federació valenciana per integrar la igualtat en el ciclisme» com es posà de manifest en la celebració fa uns mesos de la primera Volta Ciclista per a Fèmines.

6a Volta Ciclista a la Província de València
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet