Versió per a imprimir

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació suma 17 nous membres

  • L'àrea provincial d'Igualtat celebra l'assemblea general de la Xarxa, que en el present exercici duplica el pressupost fins als 500.000 euros per a reforçar projectes locals de prevenció i coeducació
  • La diputada Eli García destaca el creixement d'esta xarxa provincial per a donar la millor resposta davant la xacra social, que compta ja amb 84 ajuntaments valencians
Eli García presidix l'Assemblea General de la Xarxa de Municipis Protegits contr
29/06/2020

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València compta amb 17 nous membres, després de l'adhesió aprovada en l'assemblea general celebrada en la Capella de l'IVAF, una de les subseus de la corporació provincial. Amb la incorporació d'estos ajuntaments de 7 comarques valencianes, la xarxa provincial contra la violència masclista creada al novembre de 2018 suma ja 84 localitats.

 

Per comarques, la Vall d'Albaida suma a la Xarxa els municipis de Salem, Bèlgida, Atzeneta d'Albaida, Guadassèquies, Otos, Quatretonda i Beniatjar; La Safor incorpora al Real de Gandia, Ador i Rafelcofer; i La Ribera Baixa a Sueca, Favara i Corbera. A més, passen a formar part d'esta iniciativa provincial contra la violència masclista els ajuntaments de Torrent, a L'Horta Sud; L'Eliana, al Camp de Túria; Carcaixent, a la Ribera Alta; i Navarrés, en La Canal.

 

L'adhesió d'estos municipis va ser el primer dels punts de l'assemblea general conduïda per la diputada d'Igualtat, Eli García, qui va destacar el “creixement d'una iniciativa que planteja donar la millor resposta contra la xacra de la barbàrie masclista des de les administracions locals, que són les més pròximes a les víctimes”.

 

El segon punt de l'ordre del dia va ser la convocatòria de subvencions per al present exercici, que es va publicar en el BOP el 18 de juny amb un pressupost de 500.000 euros, que duplica l'aportació de 200.000 euros del passat any. Els 84 ajuntaments que formen part de la Xarxa poden sol·licitar ja estes ajudes dirigides a actuacions de prevenció, sensibilització i formació en l'àmbit local.

 

Tal com va recordar Eli García, les dos línies de treball que marcaran les polítiques d'Igualtat a nivell municipal en els pròxims mesos seran els projectes relacionats amb la detecció i intervenció de la violència de gènere contra menors d'edat i les actuacions o programes de coeducació dirigits a la comunitat educativa i agents socials de cada municipi.

 

Continu creixement

 

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València es va constituir el 14 de novembre de 2018 amb 49 ajuntaments fundadors, als quals l'àrea d'Igualtat de la corporació provincial va oferir la possibilitat de compartir recursos i esforços en la lluita contra esta xacra social que ens afecta a totes i tots. L'objectiu de la iniciativa és dotar de recursos als municipis per a ajudar-los a desenvolupar els seus propis plans d'igualtat i contra la violència de gènere.

 

Fins hui s'han celebrat tres assemblees generals en les quals s'han anat sumant municipis de totes les comarques valencianes. Al maig de 2019 ho van fer Puçol, Bocairent, Sagunt, Benissoda, Villar del Arzobispo, L'Alcúdia, Massamagrell, Paterna, Llutxent, Vallada, Bonrepòs i Mirambell, Llíria i Piles. Al desembre del mateix any es van adherir Sedaví, Olocau, Vilamarxant, Massanassa i Aielo de Malferit.

 

El Comité Avaluador es va reunir en la prèvia de cada assemblea per a revisar que els municipis sol·licitants complien els requisits mínims exigibles per a sumar-se a la xarxa provincial, entre ells tindre una regidoria i un pla d'Igualtat, disposar de recursos econòmics i professionals propis en la lluita contra la violència masclista i, en el cas de municipis de menys de 20.000 habitants, estar connectats al sistema d'atenció telefònica ATENPRO.

 

Els 84 consistoris integrats en esta iniciativa provincial es repartiran els 500.000 euros destinats a actuacions i campanyes de prevenció i sensibilització en l'àmbit local, mentre la Diputació, a través de les seues àrees d'Igualtat i Administració General, continuarà formant a les tècniques i tècnics dels ajuntaments i a les policies locals en matèria de violència de gènere, en este últim cas en col·laboració amb l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE). 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet