Versió per a imprimir

La Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat s’adhereix a la Declaració Basca

  • Aquest nou full de ruta inclou 15 vies per donar suport i accelerar les transformacions socioculturals, socioeconòmiques i tecnològiques que asseguren una qualitat de vida digna per a la ciutadania
  • Jorge Rodríguez: «Hem de trobar solucions sostenibles que incrementen el valor econòmic que s'obté a les ciutats i regions en benefici de la població local»
  • Josep Bort: «És imprescindible avançar cap a la sostenibilitat dels nostres pobles i ciutats amb solucions adients a realitat del nostre territori»
Imagen
23/05/2017

La Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat s’ha adherit a la Declaració Basca, un nou full de ruta per a afavorir la creació de municipis productius, sostenibles i resilients per a una Europa habitable i inclusiva. Aquesta decisió va estar adoptada durant la IX Assemblea General, celebrada el passat 28 de febrer a la localitat de Carcaixent, i respon al compromís d’aquest ens en continuar evolucionant cap a situacions de major sostenibilitat econòmica, ambiental i social.

 

La Declaració Basca constitueix el document resultant de la huitena Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles, celebrada el passat mes d'abril a la ciutat de Bilbao. Aquest inclou un total de 15 vies per donar suport i accelerar les transformacions socioculturals, socioeconòmiques i tecnològiques que asseguren una qualitat de vida digna per a la ciutadania.


També, en la declaració, es remarca la necessitat i el desig dels líders locals de fer un pas més per assolir aquests objectius i buscar accions per a "descarbonitzar" el sistema energètic, aplicar una mobilitat urbana sostenible, reduir l'explotació d'espais naturals, protegir i millorar els ecosistemes i la biodiversitat, protegir els recursos hídrics i millorar la qualitat de l’aire, adaptar-se al canvi climàtic, millorar els espais públics, proveir habitatges adequats, garantir la inclusió social i enfortir les economies locals.

 

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha assegurat que «per a poder afrontar aquests reptes, hem de pensar creativament i trobar una manera innovadora de comprometre'ns econòmica i socialment amb les nostres societats civils, especialment a nivell local», ha indicat. «Haurem de trobar solucions sostenibles que incrementen el valor econòmic que s'obté a les ciutats i regions en benefici de la població local. Necessitem inspiració, una major consciència i una millor educació, noves idees, innovació tecnològica i social, i el nostre compromís actiu com a responsables públics, agents emprenedors i ciutadania responsable per a protegir conjuntament el nostre futur», ha asseverat.

 

En aquest sentit, el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha incidit en que «resultaimprescindible seguir treballant per avançar cap a la sostenibilitat dels nostres pobles i les nostres ciutats i per açò hem de fer nostres aquests objectius i respondre als mateixos amb solucions adients a realitat del nostre territori», ha apuntat.

 

Amb aquesta adhesió a les directrius de la Declaració Basca, la Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat, i per extensió la Diputació de València com a coordinadora del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia a la demarcació de València, mostren la seua predisposició a l’hora d’assumir la seua responsabilitat en el benestar de la ciutadania i la del futur, i en la dimensió global del desenvolupament local, estil de vida i consum de recursos.

 

Així mateix, es reconeix la necessitat d'una transformació tecnològica, socioeconòmica i sociocultural de les societats amb l'ànim d'assegurar una qualitat de vida digna per a la població, alhora que es respecten els límits dels ecosistemes locals i globals, i els recursos naturals disponibles.

 

Per tal de convertir-se en agents actius, capaços de fer realitat aquesta transformació, la Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat i la Diputació de València mostren la seua disposició a iniciar i implementar les accions de transformació localment al llarg de les 15 pautes del nou full de ruta; així com monitoritzar i documentar accions de transformació i fer que estiguen disponibles per a ser replicades a través de la Plataforma Europea de Ciutats Sostenibles.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet