Versió per a imprimir

L'abstracció i el color d'Olga Sinclair arriben al MuVIM

  • L'artista Olga Sinclair, acompanyada pel cap d'exposicions del museu propietat de la Diputació de València, Amador Griñó, han presentat hui en roda de premsa la mostra «L'alegria de pintar»
Imagen
23/07/2020
L'art de la panamenya Olga Sinclair arriba hui al MuVIM amb una selecció de les seues últimes creacions. Obres realitzades en els últims mesos en les quals destaca la força del seu traç i el magistral ús del color matisat pels grisos. “Una pintura molt del Carib amb una densitat europea latent”, destaca la pròpia artista.
 
La responsable del Teatres de la Diputació de València, Gloria Tello, destaca que “Olga Sinclair és un nom imprescindible en l'art panameny amb un bagatge propi que podem valorar i amb suggeriments amb els quals podem conectar”. Així mateix, la diputada de la corporació provincial ha ressaltat “la sensibilitat oberta en el món del MuVIM” a més de “felicitar l'equip del museu per haver estat treballant des de casa, primer, i després ací, presencialment, acabant productes culturals de diversa naturalesa durant tots estos quatre mesos”.
 
Sinclair, filla d'un dels grans mestres de la pintura panamenya, Alfredo Sinclair, al qual també es dedica una part de l'exposició, destaca per l'ús de formes geomètriques abstractes a través de les quals interpreta el món “fruit de la necessitat del pintor per suportar la soledat”, en paraules d'Amador Griñó.
 
“La vida amb contrastos crida la meua atenció per a donar el toc d'alegria o tristesa”, afirmava Sinclair, qui no ha deixat de treballar durant estos mesos de confinament, fruit del qual es mostren algunes obres en esta exposició realitzades amb materials tan poc habituals com el detergent, l'oli, el té... amb els quals expressar la seua peculiar visió del moment i és que “la vida demana canvis, intervencions. Estem en un món viu”, recalca l'artista.
 
Pintora apassionada bolcada també en els xiquets i l'educació, amb els quals ha realitzat diverses iniciatives des de la Fundació Olga Sinclair, amb la qual ha batut el rècord Guinnes en congregar més de cinc mil xiquets pintant simultàniament.
 
Uns xiquets que li retornen amb escreix el temps que ella els dedica. “Sempre aprenem d'ells. Un creu que ho saps tot i al final és un el que s'enriquix amb ells. L'objectiu és buscar solucions perquè este món no acabe a trossos”.

Olga Sinclair en el MuVIM
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet