Versió per a imprimir

L'Àrea de Cooperació col·labora en el projecte d'emergència i ajuda humanitària a Síria de la UNRWA

  • El diputat de Cooperació s'ha reunit hui amb la directora executiva d'UNRWA Espanya per a conèixer el projecte que estan duent a terme destinat a l'adquisició d'articles higiènics i de protecció per a la població desplaçada pel conflicte a Síria
Imagen
20/09/2016

El diputat de Cooperació Internacional, Emili Altur, ha rebut avui a la directora executiva de la delegació espanyola d'Acción Humanitaria, Emergencia y Desarrolllo de la Agencia de Naciones Unidas para los Refugiados de Palestina en Oriente Próximo (UNRWA), Raquel Martí, i a la delegada de la UNRWA a la Comunitat Valenciana, Sara Gimeno, per a conèixer els múltiples projectes que estan duent a terme destinats als refugiats de Palestina a Síria.

En concret, les representants de la Agencia han presentat al diputat una proposta de col·laboració per a un projecte d'emergència i ajuda humanitària amb l'objectiu de reforçar el Pla de resposta immediata a l'emergència a Síria 2016, destinat a l'adquisició d'articles higiènics i de protecció per a la població desplaçada pel conflicte a Síria en emplaçaments crítics.

Emili Altur ha assenyalat que “des de la Diputació considerem que devem participar a minimitzar l'impacte del conflicte sirià, en aquest cas en els projectes d'àmbit humanitaris dirigits als refugiats palestins”. En aquest sentit, el diputat ha indicat que “l'Àrea de Cooperació manté oberta una via de col·laboració amb la UNRWA i s'estudiaran les formes de recolzar els diferents projectes”.

Raquel Martí ha explicat que dins de la línia d'intervenció del projecte, l'objectiu general és alleujar les necessitats provocades pel conflicte armat sobre la població refugiada de palestina desplaçada a Síria i, en concret, millorar les seues condicions higiènic – sanitàries i pal·liar la manca d'articles de protecció bàsics.

En nom de la UNRWA, Martí ha agraït a la Diputació l'ajuda proporcionada als seus projectes així com “el ferm compromís que es manté amb el conflicte sirià i en concret amb els refugiats palestins, que són els més vulnerables del conflicte”.


Col·laboració de la Diputació amb UNRWA

La Diputació de València col·labora amb UNRWA Espanya a través de la seua delegació a la Comunitat Valenciana, mitjançant la signatura de convenis de col·laboració dirigits a subvencionar projectes d'emergència en l'exterior, atenent a les necessitats i sol·licituds realitzades per l'organització.

En els últims anys, la institució ha subvencionat projectes a Síria i la Franja de Gaza destinats a millorar les condicions higiènic sanitàries de la població, al suport psicosocial de la població refugiada, a la compensació alimentària escolar i a la resposta immediata d'emergència.

D'altra banda, s'han recolzat projectes en els municipis valencians destinats a conscienciar a ciutadans de totes les edats sobre els Drets Humans, la cultura de la pau i la situació de la població refugiada de Palestina.

Programes d'UNRWA

La UNRWA naix en 1949 en el marc de l'Assemblea General de les Nacions Unides amb l'objectiu de brindar suport d'emergència i iniciar programes d'assistència social a la població palestina refugiada.

Inicialment es concebia com una organització temporal per a tres anys, però l'Agència ha hagut d'adaptar gradualment els seus programes per a satisfer les necessitats dels refugiats durant més de sis dècades.

Actualment, UNRWA ofereix programes de Desenvolupament i Ajuda Humanitària a 5 milions de refugiats de Palestina en 58 campaments. Concretament, l'Agència gestiona més de 700 escoles a les quals assisteixen més de mig milió d'alumnes d'Orient Mitjà, para esment sanitària en 138 centres de salut primària i gestiona 49 centres socials i de formació per a dones, a més d'altres centres de serveis comunitaris. UNRWA també ofereix serveis de protecció de Drets Humans, microfinanciación i resposta d'emergència.

UNRWA Espanya va ser el primer Comitè constituït a tot el món. Creat en 2005 té l'objectiu de donar a conèixer a la població espanyola la situació en la qual viuen els cinc milions de refugiats de Palestina, així com difondre la labor humanitària que l'Agència realitza amb ells des de fa més de 60 anys.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet