Versió per a imprimir

Les brigades de la Diputació treballen en la zona del Saler i nuclis de la Devesa per a prevenir incendis

  • Els brigadistes de Divalterra executen labors d'eliminació de vegetació seca en el Muntanyar de la Mona i en els voltants de les zones poblades de l'entorn de l’Albufera
Imagen
13/10/2018

Les brigades forestals de la Diputació de València han començat una intervenció per a la prevenció d'incendis en la zona forestal de la Devesa de l’Albufera del Saler, pertanyent al terme municipal de València.

Els treballs de silvicultura preventiva se centren en les principals zones d'ús recreatiu i llocs d'afluència, i està previst que s'executen al llarg dels pròxims mesos aprofitant el període de tardor i hivern, minimitzant així les molèsties per a la població i la fauna.

La brigada forestal de Divalterra BD València III serà la principal encarregada d'executar les labors d'eliminació de vegetació seca en el Muntanyar de la Mona, en les proximitats del nucli urbà del Saler i als voltants dels entorns urbans existents en La Devesa. Es tracta de zones on existeix major vulnerabilitat enfront del risc d'incendis i major probabilitat de danys personals i materials en cas de declarar-se un foc.

La Devesa de l’Albufera és una de les zones forestals en l'àrea litoral de la Comunitat Valenciana en bon estat de conservació. Aquesta muntanya d'utilitat pública pertany al parc natural de l’Albufera, i està inclòs en la Xarxa Europea d'Àrees Naturals Protegides (Xarxa Natura 2000), en estar declarat Lloc d'Importància Comunitària i Zona d'Especial Protecció per a les Aus.

Aquesta zona compta actualment amb una massa forestal que té una elevada càrrega de combustible sec, la qual cosa incrementa considerablement el risc d'ignició i propagació d'incendis forestals.

Els efectius de Divalterra actuaran en les zones pròximes als vials, on no consta reserva de fauna ni microrreserva de flora, i afectarà exclusivament a la vegetació morta. En aquest sentit, l'Ajuntament de València col·labora en els treballs preventius mitjançant la retirada de les restes generades.

 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet