Versió per a imprimir

Les brigades forestals de la Diputació condicionen un tallafocs de 27 hectàrees a Domeño Viejo

  • Els treballs, executats en dues fases, s'han dut a terme amb el suport de maquinària de gran potència dirigida per ràdiocontrol
Imagen
20/04/2019

Les brigades forestals de la Diputació de València treballen en la segona fase de l'obertura d'una àrea tallafocs a Domeño, concretament en el paratge el Roche, una zona en procés de regeneració. Els treballs dels efectius de Divalterra a Domeño Viejo consisteixen a eliminar la vegetació en una superfície superior a les 12 hectàrees mitjançant tasques de desbrossament i poda selectiva d'arbres i arbustos, respectant les espècies de major interés.

 

Per a optimitzar els treballs, atés que és una zona de difícil accés i dificultat d'execució, els brigadistes combinen el treball manual amb la desbrossadora de gran potència RoboPower, que manegen els efectius dels equips especialitzats en Màquines. Aquestes desbrossadores es dirigeixen per ràdiocontrol i permeten condicionar zones de difícil accés, amb molta càrrega de vegetació, a més de triturar les restes. En l'anterior fase es van condicionar més de 150.000 metres quadrats. 

 

Així, els treballs d'aquesta àrea tallafocs d'ordre 1, inclòs en els plans de prevenció d'incendis forestals de demarcació, tindran una amplària total de 49 metres, comptant amb el vial de quatre metres d'amplària, i una longitud total de 5,5 quilòmetres.

 

Aquesta infraestructura, recolzada sobre un camí que en alguns trams discorre en línia de màxim pendent, es comunica amb un altre tallafocs de primer ordre que descendeix del paratge del Cub, també en el terme municipal de Domeño, fins a l'àrea recreativa de Jórgola. La zona d'actuació presenta una massa contínua de matoll vell d'elevada perillositat en cas d'incendi per la seua alta inflamabilitat.

 

 

Facilitar les comunicacions

 

Les àrees tallafocs són infraestructures de prevenció que tenen com a objectiu dificultar la propagació dels incendis forestals, servint també com a zones de suport per als mitjans d'extinció. Així mateix, el bon estat d'aquestes superfícies facilita les comunicacions per als vehicles d'emergència.

 

Els efectius de Tuéjar i Benagéber i els membres dels equips de Màquines estan executant aquesta tasca per a la prevenció d'incendis des d'el mes de gener passat, donant resposta a la sol·licitud de l'Ajuntament de Domeño de gestionar la vegetació en aquest espai de terreny forestal amb la finalitat de limitar els possibles conats d'incendis o controlar-los més fàcilment.        

Diana Parrilla, enginyera del Gabinet Tècnic de Divalterra
Diana Parrilla, enginyera del Gabinet Tècnic de Divalterra
José Abel Sánchez, coordinador de les Brigades Forestals de Divalterra
José Abel Sánchez, coordinador de les Brigades Forestals de Divalterra
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet