Versió per a imprimir

Les diputacions de València i Castelló sumen forces per a guanyar eficiència amb els municipis

  • El president Gaspar rep al seu homòleg a Castelló, José Martí, en una reunió de treball per a compartir sinergies de gestió en la línia de modernitzar les institucions, eliminar burocràcia i consolidar l'autonomia municipal i l'objectivitat de les ajudes
  • Les dos corporacions participen al costat de la Generalitat en el Fons de Cooperació Municipal, una eina que permet incrementar les ajudes directes als ajuntaments i l'agilitat de les mateixes
Imagen
03/05/2021

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i el de la Diputació de Castelló, José Martí, s'han reunit este dilluns en la seu central de la corporació valenciana amb l'objectiu de sumar forces per a guanyar eficiència en els municipis. En la trobada han participat els diputats de Cooperació Municipal de les dos institucions, Carlos Fernández Bielsa i Ximo Huguet.

 

Les diputacions de València i Castelló, que participen al costat de la Generalitat en el Fons de Cooperació Municipal, compartixen la intenció de consolidar l'autonomia local i millorar el finançament dels municipis tant en la quantia de les ajudes com en la seua agilitat. A més d'esta eina que permet incrementar els recursos que arriben als ajuntaments, les dos institucions treballen per a compartir sinergies de gestió que redunden en benefici dels consistoris i els habitants de les dos províncies.

 

Els responsables de la Diputació de Castelló s'han interessat pel model de gestió de la corporació valenciana, amb la qual compartixen la línia de treball encaminada a la municipalització i l'autonomia dels ajuntaments a l'hora de decidir el destí de les ajudes provincials, i l'obsessió del president Gaspar per millorar l'eficàcia administrativa amb l'eliminació de burocràcia.

 

En este sentit, durant la trobada s'han abordat assumptes com la simplificació de tràmits, l'elaboració de grans plans o convocatòries que recullen en processos més senzills i directes diferents línies d'ajudes, i l'oportunitat de bandejar definitivament de la gestió institucional la subjectivitat i el “concepte caciquil” que ha desaparegut de les dos corporacions en els últims anys.

 

Gaspar i Martí coincidixen plenament en la importància d'haver acabat amb la discrecionalitat en la concessió de les ajudes a ajuntaments, mancomunitats i ens socials, i també en què la modernització institucional és el repte present i futur. “Hem aconseguit que els municipis tinguen major liquiditat, que reben les ajudes en funció de criteris objectius i no del seu color polític i que els alcaldes i alcaldesses siguen els que decidisquen el destí d'estes ajudes per a millorar la vida dels seus veïns”, ha assegurat el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, qui considera que “ara el repte és que la tramitació no siga cap obstacle i que la Diputació facilite als consistoris la recepció dels diners que els correspon de la forma més àgil possible, una cosa en la qual s'ha avançat molt en els últims dos anys”.

 

Per part seua, José Martí ha destacat “l’estratègia efectiva i pràctica” que han adoptat les dos corporacions, basada en “una nova manera de concebre les diputacions i garantir als ajuntaments els recursos econòmics i tècnics que necessiten des de la intermunicipalitat, per damunt de virregnats”. “Concebem la diputació com un ajuntament d'ajuntaments, però sobretot dels pobles xicotets d'interior que es beneficien de programes com els plans d'inversions i el Fons de Cooperació”, ha afegit el president de la Diputació de Castelló.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar
El president de la Diputació de València, Toni Gaspar
El president de la Diputació de Castelló, José Martí
El president de la Diputació de Castelló, José Martí
Reunió entre els presidents de les diputacions de València i Castelló
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet