Versió per a imprimir

Les diputacions defensen la responsabilitat dels municipis i demanen reinvertir el superàvit

  • El vicepresident segon i diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, ha defensat la postura de la Diputació de València en la Comissió de diputacions, cabildos i consells insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) celebrada a Pontevedra
Imagen
13/02/2018

El vicepresident segon i diputat d'Hisenda de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha participat aquest dimarts en la reunió de la Comissió de diputacions, cabildos i consells insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), a Pontevedra, en la qual les corporacions provincials han defensat la responsabilitat dels alcaldes i alcaldesses de cada ciutat i cada poble en el compliment dels compromisos d'Espanya amb Brussel·les.

 

Un compliment i un esforç que es tradueix en moltes ocasions en un superàvit que, en paraules de Toni Gaspar, “no està sent reconegut ni recompensat”. “En aquests moments hi ha molts recursos que estan a la disposició de corporacions locals i diputacions que no es poden invertir”, ha assenyalat Gaspar. “Açò és molt difícil d'explicar i d'entendre, i per açò a la fi d'aquest mes farem un pas més en la defensa d'aquesta postura que exigeix mesures urgents i que compta amb l'acord de tots”.

 

Així ho ha defensat també el president de la FEMP, Abel Caballero, qui ha presentat un informe sobre la reinversió del superàvit de les entitats locals, la regla de despesa, la taxa de reposició d'efectius i el finançament local, temes protagonistes del dia. “Volem que els recursos siguen utilitzats en favor de la ciutadania, però no podem fer-ho perquè necessitem una norma (que habitualment eren els Pressupostos Generals de l'Estat) que ens permeta fer-ho”, ha remarcat com a alcalde de Vigo.

 

Al llarg de la reunió s'ha analitzat també un informe sobre les conseqüències per a les entitats locals de l'aplicació de la llei de contractes del sector públic amb la qual es traslladen dues directives de la Unió Europea sobre la tramitació i la publicitat de les contractacions.

 

Una comissió itinerant

 

Amb la reunió d'aquest dimarts han estat ja cinc les províncies que han acollit una de les comissions de la FEMP des que decidiren traslladar les seues reunions de la seua seu madrilenya a tots els punts de la geografia espanyola. Pontevedra —després de Castelló, Eivissa, Zamora i Jaén— ha acollit  així una trobada a la que han estat convocats els 49 presidents i presidentes de les institucions provincials i al que ha acudit de forma excepcional el president de la FEMP, Abel Caballero.

 

“Aquesta és una fórmula que permet el contacte directe i l'intercanvi d'experiències entre els diferents territoris, així com articular nous mecanismes a través de la coordinació per a salvar dificultats i reptes amb els quals les administracions locals ens trobem en el nostre dia a dia”, ha defensat el president de la Comissió, Francisco Reyes.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet