Versió per a imprimir

Les diputacions demanen més protagonisme en matèria de finançament

  • El diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, ha defensat la postura de la Diputació de València en la Comissió de la FEMP en la qual s'han assumit els eixos de la Declaració de Presidents de Segòvia
  • Entre les propostes debatudes en la reunió que ha tingut lloc a Castelló es troba la participació activa en el disseny de fons europeus i la taxa de reposició d'efectius
Imagen
27/10/2017

El vicepresident segon i diputat d'Hisenda de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha assistit aquesta setmana a la reunió de la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en la qual s'ha incidit en la necessitat que les diputacions i el finançament local adquirisquen un paper protagonista en el debat del finançament autonòmic.

 

Aquest ha sigut el principal missatge que s'ha arreplegat en una reunió celebrada a Castelló amb una vintena de representants de governs provincials, en la qual s'ha acceptat analitzar els tres eixos acordats en la Declaració de Presidents que es va signar a Segòvia a principis d'octubre, que incloïen la flexibilització de paràmetres fiscals, la recuperació del finançament per als plans provincials de cooperació i la problemàtica del finançament de les competències.

 

“En aquests moments hi ha molts recursos que estan a la disposició de les corporacions locals i de les diputacions que no es poden fer servir perquè arriben a la ciutadania. I açò és molt difícil d'explicar i d'entendre”, ha incidit el representant valencià. “A açò cal sumar-li la indefinició en el tema de les competències, una tasca pendent a pesar que hi ha una llei que les va deixar definides”.

 

Així mateix, s'ha abordat la qüestió de la taxa de reposició d'efectius i s'ha reclamat una major participació dels governs supramunicipals en el disseny de l'aplicació dels marcs financers dels fons estructurals i d'inversió europeus en el període 2021-2028. “Tenim molt a dir perquè és en els nostres territoris on s'apliquen eixos fons”, ha defensat el president de la Comissió de la FEMP, Francisco Reyes. També en aquest sentit, Reyes ha subratllat la rellevància de les diputacions en la lluita contra la despoblació.

 

“Volem que el finançament de les administracions locals s'incloga en el debat sobre el model de finançament a les Comunitats Autònomes que hi ha ara sobre la taula. Hem d'estar en el debat del finançament perquè cada vegada estem assumint més competències i serveis a ajuntaments i ciutadans, i açò ha d'anar acompanyat de recursos”, ha assenyalat.

 

 

21 territoris representats

 

Han sigut 21 els territoris espanyols representats en aquesta reunió que ha acollit Castelló per invitació del president provincial, Javier Moliner. Aquesta ha sigut la quarta ocasió en la qual la Comissió ha eixit de la seu de la FEMP a Madrid per a recórrer de forma itinerant les diferents províncies espanyoles: Jaén, Zamora, Eivissa i ara Castelló.

 

“Aquesta és una fórmula que permet el contacte directe i l'intercanvi d'experiències entre els diferents territoris, així com articular nous mecanismes a través de la coordinació per a salvar dificultats i reptes amb els quals les administracions locals ens trobem en el nostre dia a dia”, ha conclòs Francisco Reyes.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet