Versió per a imprimir

Les escoles de la Diputació inicien les trobades de convivència amb un projecte de nius per a protegir aus

  • L'Escola de Viticultura i Enologia de Requena i el Centre de Nª Sª de la Misericòrdia de València estrenyen llaços amb el projecte ‘Nius per a Requena’, que ha traslladat a la comarca 50 caixes anidaderes
  • Mercedes Berenguer: “La idea és posar en valor el treball de les escoles i emprar allò que fan, a més de consolidar vies de col·laboració entre els diferents centres educatius que tenim”
Imagen
02/03/2017

La idea va sorgir en la Primavera Educativa, una trobada en la qual es van reunir i van convergir diferents sectors de la societat per a compartir les seues experiències educatives. Allí van coincidir alumnes de diferents centres depenents de la Diputació de València, i es va presentar la possibilitat d'organitzar més activitats que serviren per a crear espais comuns i de convivència.

 

“Allí ens vam adonar que els alumnes i professors de les diferents escoles no es coneixien entre ells i que era necessari afavorir activitats de trobada”, ha assenyalat la diputada d'Educació, Salut i Benestar Social, Mercedes Berenguer. D'aquesta manera va nàixer el projecte ‘Nius per a Requena’, una iniciativa que ha consistit en la construcció de 50 caixes anidaderes per a protegir espècies d'aus pròpies de la zona, que tenen dificultats a l'hora de niar.

 

La proposta ha posat en contacte a alumnes del PFCB de Treballs de Fusteria i Mobles, un dels programes impartits en el Centre de Formació Professional Adaptada de Nª Sª de la Misericòrdia de València, que s'han encarregat de construir les caixes de fusta, i a estudiants de l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena, on s'han situat les caixes per a les aus.

 

“La idea és posar en valor el treball de les escoles i utilitzar allò que fan, a més de consolidar vies de col·laboració i la creació d'espais que faciliten la convivència de l'alumnat”, comenta la diputada Mercedes Berenguer. Les caixes s'han traslladat a la finca ‘El Almendro’, en la pedania requenenca de ‘El Rebollar’, on realitzen pràctiques els alumnes del CFGM Tècnic Mitjà en Treballs Forestals i Coneixement del Medi Natural.

 

Les caixes anidaderes s'han construït per a tres espècies d'aus diferents, pròpies de la zona de Requena: els pàrids (el Totestiu i el Ferrerolet), el Gamarús o Mussol i el Xot, i la seua elaboració es correspon amb els continguts d'aprenentatge del currículum de la Formació Professional Específica d'aquests estudis. D'aquesta manera es posen en pràctica totes les tasques relacionades amb el perfil específic del Programa Formatiu de Treballs de Fusteria i Mobles.

 

La Diputació de València, a través de l'àrea de Benestar Social i Educació, està especialment sensibilitzada amb la promoció d'una educació de qualitat sense exclusions i amb un desenvolupament sostenible i durador, apostant per l'educació ambiental com a instrument de millora i conservació dels hàbitats naturals i de la biodiversitat, com a eina per a la consecució d'un entorn més sostenible.

 

Aquesta formació específica s'imparteix tant en l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena com en l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja. Així mateix, la Diputació compta amb altres centres formatius i educatius, cas de La nostra Senyora de la Misericòrdia o el col·legi públic Luis Fortich. Pròximament tindrà lloc una reunió amb els responsables de tots els centres educatius per avançar en el desenvolupament de nous projectes, entre ells rutes senderistes.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet