Versió per a imprimir

Les missions en defensa dels drets humans de Fundació per la Justícia arriben a la Diputació

  • El diputat Emili Altur es reuneix amb l'organització per a conèixer les iniciatives dutes a terme en països com Colòmbia, El Salvador i Senegal
Imagen
29/11/2017

En nombrosos països d'Àfrica i Amèrica Llatina s'alcen diàriament lluitadors que exigeixen respecte als drets humans. Fundació per la Justícia és un impulsor i altaveu d'aquests lluitadors, a través de nombrosos projectes que ha presentat aquest matí al diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur.

 

Ana María Fuertes, directora de l'organització, i Javier Vilalta, responsable de sensibilització, han detallat al diputat les tres àrees d'acció a l'hora de defensar la justícia i els drets humans internacionals: formació, sensibilització i cooperació. Aquestes àrees es tradueixen en diversos projectes duts a terme en països d'Amèrica Llatina, Àfrica i també iniciatives a la Comunitat Valenciana.

 

Un dels seus projectes més destacats és el de microcrèdits, basat en la creació de xicotetes empreses i dirigit a dones llatinoamericanes. “Ja el desenvolupàrem en el passat a Senegal i va ser un èxit, ja que aconseguim crear 200 microempreses”, ha explicat Vilalta després de la trobada.

 

Destinat a un públic més ampli, la fundació ha creat un curs online de formació en drets humans, enfocat especialment en el procés de pau a Colòmbia. I en matèria de cooperació, han establit el Tribunal de Justícia Restaurativa a El Salvador, tribunal que treballa la veritat i la reparació de les víctimes en el conflicte salvadorenc.

 

El diputat de Cooperació Municipal ha acollit “de manera molt interessada” les iniciatives de l'organització sense ànim de lucre, a més de convidar als seus portaveus a participar en la convocatòria de subvencions de 2018. En l'actualitat, la Corporació provincial col·labora a través del MuVIM en el Humans Fest. El museu va ser una de les seus del festival de cinema i drets humans de València, pel qual van passar el passat any 7.000 persones.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet