Versió per a imprimir

Les obres ‘parlen’ a l'exposició Memòria de la Modernitat a Gandia

  • Els diàlegs amb obres se sumen aquest cap de setmana al calendari d'activitats en La Casa de la Marquesa, on està situada la mostra que reuneix el patrimoni artístic de la Diputació de València
Imagen
07/06/2018

L'exposició itinerant Memòria de la Modernitat, que es pot visitar actualment en la Casa de la Marquesa de Gandia, ofereix aquest dissabte, a les 18.30 hores, una particular visita guiada. Els professors Enric Olivares i Oreto Trescolí presentaran les obres 'El guardavies', d'Ignacio Pinazo, i 'Fra Joan Gilabert Jofré emparant un boig perseguit pels xicots', de Joaquín Sorolla, dins del programa d'activitats relacionades amb la mostra.

 

D'aquesta manera, Memòria de la Modernitat, la mostra que reuneix el patrimoni artístic de la Diputació de València, incorpora els ‘diàlegs amb les obres’ al seu calendari d'activitats, entre les quals s'inclouen tallers per a tota la família i visites didàctiques per a col·legis.

 

Totes les activitats són gratuïtes, encara que l'aforament és limitat, per la qual cosa es requereix realitzar una reserva prèvia cridant al 962959540 o enviar un correu electrònic a didacticamemoriamodernitat@gmail.com. Els diàlegs seguiran els pròxims 16 i 23 de juny, i el 7 i 21 de juliol.

 

Patrimoni artístic

 

Les activitats paral·leles, juntament amb l'exposició ‘Coneix la Diputació’, en el marc del programa ‘La Diputació als Comarques’, envolten a Memòria de la Modernitat, la mostra itinerant impulsada pel president Jorge Rodríguez que reuneix un centenar d'obres d'artistes com Sorolla, Pinazo, Benlliure, Carmen Calvo, Miquel Navarro o Equip Crònica. Peces que deixen constància de la modernitat d'una institució amb dos segles d'història que, entre altres avanços, es va anticipar al que avui serien les beques Erasmus i va concedir a les dones artistes el mateix protagonisme que als homes.

 

L'exposició, que en el mes de maig sumava ja 30.000 visites, prop de 7.000 solament a Gandia, ha passat ja per Requena i Alzira i estarà en la capital de La Safor fins al mes d'agost. Ontinyent l'acollirà a l'octubre, i ja per a 2019 està previst que Memòria de la Modernitat arribe a Sagunt, en el Camp de Morvedre, i a Torrent, a l'Horta.

 

El currículum dels experts

 

La presentació d'aquest dissabte serà a càrrec dels professors Enrique Olivares i Oreto Trescolí, tots dos experts en matèria artística.

 

Enric Olivares, nascut a Algemesí en 1978, és doctor i llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de València. Actualment és professor de Secundària en el col·legi María Auxiliadora d'Algemesí i professor associat al Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València. S'ha especialitzat en estudis de cultura visual, història, cultural local i estudis etnogràfics.

 

Oreto Trescolí, de L'Alcúdia, també és llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de València. Actualment és professora de Secundària en l'IES Guadassuar. Les seues línies de recerca han versat sobre arquitectura senyorial valenciana i ha sigut autora de diversos estudis de caràcter etnogràfic.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet