Versió per a imprimir

L'estratègia GO Dival! rep el Premi NovaGob d'Exceŀlència a la millor iniciativa de govern obert

  • Aquest reconeixement situa el pla de la Diputació de València entre els millors en matèria de transparència i govern de les administracions públiques dels països de parla castellana
Jaramillo foto_Abulaila (1).jpg
27/07/2016

L'estratègia de transparència de la Diputació de València, una iniciativa pionera en l'administració local que ha dirigit el diputat de l'àrea, Roberto Jaramillo, ha sigut premiada com a millor iniciativa de govern obert per la xarxa social de l'administració pública iberoamericana NovaGob.

 
«Aquest premi ens estimula a seguir treballant per la implantació efectiva de la transparència, després de lustres d'opacitat i corrupció en les institucions de la Comunitat Valenciana, i suposa un reconeixement merescut a totes les persones de la Diputació i de la nostra societat que, amb la seua faena i implicació, han fet possible que el Pla Estratègic GO! Dival se situe en el mapa mundial de la transparència en el sector públic» —ha declarat Roberto Jaramillo.

 

El titular de Transparència i Govern Obert de la Diputació de València també ha recordat que aquest projecte, inèdit fins a hui en la Diputació, «és el resultat del treball coŀlaboratiu entre la societat i els funcionaris, i el seu objectiu final és enfortir la transparència, el control per part de la ciutadania de la gestió pública i, en definitiva, la consolidació de l'administració pública».

 

Entre els projectes que han competit amb l'estratègia de la Diputació de València destaquen els procedents de Costa Rica, l’Argentina, Mèxic, Colòmbia i el País Basc. El premi NovaGob situa per tant el Pla GO! Dival entre els millors d'acció en transparència i govern de les administracions públiques dels països de parla castellana.

 

NovaGob, l'entitat organitzadora dels Premis a l'Exceŀlència, és la xarxa social més important de l'administració pública en castellà, una plataforma oberta i autònoma que pretén «millorar l'administració des de l'administració, amb xarxes de contacte i coŀlaboració orientades al coneixement i la innovació» —segons presenta la pròpia organització.


Jaramillo ha manifestat que la xarxa NovaGob és «un mitjà únic, ja que es tracta d'una emprenedoria coŀlaborativa que posa en contacte totes les persones de l'ecosistema públic amb professionals del sector privat i acadèmic per a facilitar les bones pràctiques, l'intercanvi de coneixements i la posada en comú de projectes».

 

Des de l'arribada del nou equip de govern provincial, l'aposta per la transparència ha sigut un objectiu desenvolupat des de totes les àrees, però especialment des de la delegació de nova creació que encapçala Roberto Jaramillo. En aquest sentit, la Diputació reforça amb aquest premi el seu compromís amb la participació ciutadana en el control dels seus representants.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet