Versió per a imprimir

L'Hospital General combat l'obesitat infantil amb un programa pioner basat en la tecnologia i l'exercici físic

  • El programa PAIDO treballa amb xiquetes i xiquets que tenen sobrepés, amb activitats dins i fora de la consulta mèdica. Acumula milers d'usuaris i després de quasi 10 anys és un referent a nivell nacional
  • La iniciativa inclou com a novetat el projecte ‘Marchando con mi pediatra’, pel qual han passat 200 usuaris que cada dijous practiquen activitats físiques amb els metges en el llit del Túria
Imagen
15/05/2019

En 2017 es va posar en marxa a l'Hospital General de València el projecte ‘Marchando con mi pediatra”, una iniciativa contra l'obesitat infantil inèdita a Espanya que traspassa les barreres de la consulta i porta al carrer a metges i usuaris amb l'exercici físic com a aliat. L'atenció mèdica personalitzada i la implicació de famílies, educadors i nutricionistes és la base d'un programa multidisciplinari més ampli, denominat PAIDO, en el qual la tecnologia també juga un paper crucial.

 

La cap del servei de pediatria del centre, la doctora Empar Lurbe, destaca la importància del treball conjunt de tots els professionals implicats, “des de nutricionistes fins a enginyers”, per a aconseguir l'objectiu d'acabar amb l'obesitat i el sobrepés infantil que afecta a un de cada dos menors a Espanya. “És essencial atallar aquesta patologia de manera primerenca, ja que està comprovat que els menors que pateixen obesitat tenen moltes possibilitats de convertir-se en adults obesos, amb totes les patologies associades que això comporta”, subratlla Lurbe.

 

La gran novetat del programa PAIDO, que porta una dècada treballant amb xiquetes i xiquets que presenten sobrepés, convertint-se en un referent a nivell nacional, és aquesta nova pota d'atenció pediàtrica fóra de les consultes del centre sanitari. Després de dos anys d'implantació del programa, més de 200 famílies han passat ja per ‘Marchando con mi pediatra” amb resultats molt satisfactoris. El doctor Julio Álvarez és, juntament amb la doctora María Isabel Torró, un dels professionals que participa cada setmana en ‘Marchando con mi pediatra’. “Primer ens reunim, donem un missatge sobre hàbits saludables, fem calfament i iniciem la marxa ràpida adaptada al ritme dels xiquets, que té una durada de 45 minuts”, explica el doctor Álvarez.

 

Aquestes sessions d'exercici físic es repeteixen cada dijous a les sis de la vesprada en l'antic llit del riu Túria. Els xiquets i xiquetes es reuneixen amb els seus familiars amb el personal sanitari, una entrenadora i voluntaris de l'Ajuntament de València, que col·laboren en la realització de l'activitat física.

 

La doctora Torró destaca la importància de ‘l’escala Paido’, un mètode que premia la constància dels menors participants. “Tant els familiars com els propis pacients necessiten un suport i un acompanyament que els motive, hem de donar-los l'espenta cap a un canvi d'hàbits tant nutricionals com d'activitat física”, explica la doctora.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet