Versió per a imprimir

L'Hospital General finançarà projectes d'investigació sobre càncer, genètica i el virus del Zika

  • La Fundació d'Investigació del centre dependent de la Diputació i la Generalitat invertirà prop de 100.000 euros durant aquest any per al desenvolupament dels treballs guanyadors
Imagen
14/02/2019

La Fundació d'Investigació de l'Hospital General Universitari de València (FIHGUV) ha entregat aquest dijous els seus premis anuals a la investigació. Un total de huit projectes sobre càncer de recte, càncer colorectal, genètica, anestèsia, sarcomes, infecció pel bacteri Staphylococcus, malaltia del Zika i l'abordatge de la soledat a través d'un centre de salut urbà han sigut els guanyadors d'aquesta nova edició.

 

Són 40 els projectes que s'han presentat enguany a aquests premis en els quals poden participar tots els professionals de l'Hospital General Universitari de València i dels seus 25 centres de salut i centres d'especialitats. “Els huit projectes guanyadors es desenvoluparan durant aquest any en el Departament de Salut-València Hospital General amb una inversió pròxima als 100.000 euros”, ha assenyalat Raquel Gálvez, gerent de la Fundació.

 

La finalitat d'aquests guardons és promoure la investigació entre els professionals del departament de Salut. “Així mateix pretenem ajudar els investigadors incipients ja que en les bases d'aquestes ajudes és mèrit preferencial que en els equips d'investigació s'incloga a residents que puguen emprar aquests treballs com a inici de les seues tesi doctoral”, ha explicat.

 

La diputada de Benestar Social i presidenta del patronat de la Fundació Mercedes Berenguer ha ressaltat el paper d'aquestes ajudes en el “foment de la investigació biomèdica de qualitat, mitjançant el finançament directe de projectes d'investigació de caràcter bàsic, clínic, epidemiològic, de salut pública i d'investigació en serveis de salut. Una inversió que revertirà en el benefici de la salut i qualitat de vida de les persones”.

 

Durant l'acte, la guanyadora del projecte que va rebre major dotació l'any anterior, Sonia Cervantes, va exposar la seua experiència investigadora i va animar als nous guanyadors a aprofitar l'impuls que proporcionen aquestes ajudes per a avançar en les seues carreres científiques.

 

Els premis han sigut entregats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer; la gerenta de la FIHGUV, Raquel Gálvez; el director gerent de l'Hospital General de València, Enrique Ortega i el director d'investigació i docència de l'Hospital General, José Vicente Bagán.

 

Guanyadors premis FIHGUV

 

•        María José Safont: “Valor pronòstic i predictiu de resposta a la quimiorradioteràpia del perfil immunològic i molecular del càncer de recte localment avançat”.

•        Roberto Olmos: “Estudi fenotípic i genotípic de ceps de Staphylococcus aureus resistents a daptomicina”.

•        Irene Ferrer Bolufer: “Eficiència de la farmacologia de precisió basada en perfils genètics”.

 

Guanyadors premis Dr. López-Trigo

 

•        María José García Coret: “Efecte de la immunonutrició sobre la resposta inflamatòria i la morbimortalitat postoperatòria en pacients sotmesos a cirurgia per càncer colorectal dins d'un programa de rehabilitació multimodal”.

•        Ana María Broseta Lleó: “Determinació ecogràfica de la congestió pulmonar del pulmó declivi en relació a la resecció pulmonar en cirurgia toràcica en pacients oncològics”.

•        Ana Moreno Hernández: “Seroprevalència de Zika en viatgers: una malaltia emergent?”

•        Francisca Camarena Gimeno y Amparo Aguilar Gil: “Implementació de la tècnica de NGS en el servei d'Anatomia Patològica per al diagnòstic de Sarcomes”.

•        Clara Hernández Menor: “Projecte Soleco per a l'abordatge de la soledat en un centre de salut urbà”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet