Versió per a imprimir

L'Hospital General organitza visites al MuVIM per a les persones majors del programa Activa-Cultural

  • Aquesta activitat, que acull el museu de la Diputació els dilluns, aporta importants beneficis per a la salut, ja que fomenta les relacions socials, evita l'aïllament i incentiva l'accés a la cultura
  • Els pacients dels centres d'Atenció Primària del departament del General visitaran el museu els dilluns, com ha fet San Isidro
Imagen
14/05/2019

El departament València-Hospital General, en col·laboració amb el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), de la Diputació de València, organitza els dilluns visites al museu per a les persones participants en el programa Activa-Cultural.

 

Aquesta iniciativa per a fomentar la prescripció social i cultural en els centres d'Atenció Primària del departament de salut es realitza amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones majors, i està emmarcada dins del projecte d'envelliment actiu (ACTIVA).

 

El director del MuVIM, Rafael Company, i el director mèdic d'Atenció Primària, Antonio Fornos, han presentat aquesta activitat, en què les i els participants fan una visita per diferents estades del museu, se'ls projecta un audiovisual cultural i se'ls explica la maqueta de València segons el pla del Pare Tosca de 1704, que s'exhibeix de forma permanent en el vestíbul del museu.

 

L'any passat les persones participants en Activa-Cultural van visitar de forma grupal el Museu d’Història de València i enguany, el MuVIM. Aquesta activitat els aporta importants beneficis per a la salut, ja que fomenta les relacions socials, evita l'aïllament i incentiva l'accés a la cultura.

 

“La intenció és impulsar els espais culturals com a llocs que, igual que succeeix amb la promoció de l'exercici físic, també contribueixen a millorar el benestar psicològic del major, en aquest cas, convertint-se en una eina eficaç de prescripció social”, ha explicat Fornos.

 

Les persones adscrites al centre de San Isidro han sigut les primeres a eixir caminant des del seu centre fins al MuVIM i gaudir d'aquesta activitat. A partir d'ara, cada dilluns al matí assistiran a aquesta trobada cultural els grups dels diferents centres de salut, tant de la ciutat com de les poblacions que pertanyen al departament València-Hospital General.

 

Segons Company: “des del MuVIM hem vam acollir aquesta iniciativa amb ganes per a poder col·laborar amb la ciutadania en un àmbit tan important com és la salut. Com els dilluns el museu roman tancat al públic, obrim les portes als grups d'Activa perquè vinguen a visitar-nos”.

 

Projecte ACTIVA

 

El Projecte ACTIVA va començar al febrer de 2017 com un projecte pilot en el centre de salut de Fuensanta, impartit per una monitora tutora i al qual es van apuntar un centenar de persones. La seua realització va permetre comprovar que l'exercici físic, adaptat a l'edat i malalties dels pacients, ajuda a retardar la progressió dels majors a l'estat de fragilitat, millora el benestar psicològic i fins i tot retarda la pèrdua de memòria, per la qual cosa és important que el practiquen de forma sistemàtica i correcta.

 

Encara que l'objectiu principal d'aquest projecte era, inicialment, promoure l'activitat física en persones majors, també pretenia impulsar idees innovadores que fomentaren l'autonomia i l'envelliment actiu, entre les quals s'emmarca aquesta iniciativa cultural.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet