Versió per a imprimir

L'investigador Ángel Mora rep el premi ‘Joan Francesc Mira’

  • El guardó, concedit pel Museu Valencià d'Etnologia i l'Associació Valenciana d'Antropologia valora la seua investigació sobre el moviment anarquista alcoià durant la Guerra Civil espanyola
Imagen
17/09/2020

L’ETNO. Museu Valencià d'Etnologia, dependent de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, i l'Associació Valenciana d'Antropologia (AVA) han lliurat el IX Premi d’investigació Joan Francesc Mira. Un guardó que en la present edició ha distingit el treball «La colectivización anarcosindicalista en la Guerra Civil Española. Pervivencias temporales y desmemoria en el presente alcoyano» de Angel Mora Castillo.

 

Este treball analitza i posa en valor l’activitat anarcosindicalista realitzada durant la Guerra Civil en el territori alcoià. A més d’un recorregut històric per l’anarquisme espanyol, el treball mostra importància dels anarquistes en la lluita pels drets laborals, el seu paper la posada en marxa de moviments feministes i la lluita pels drets de la dona (Associació Mujeres Libres) i en la instauració d’estructures d’ajuda mútua a través de les col·lectivitzacions.    

 

Angel Mora Castillo és llicenciat en Història per la UNED i graduat en Historia de l’art  i en Antropologia Social i Cultural.

 

En esta edició del premi, s’han presentat, a més del treball premiat, 4 treballs molt interessants que abasten temes tant diversos com l’anàlisi etnològic dels Andes Americans, l’antropologia ambiental amb un estudi del parc natural de l’Estrecho de Gibraltar,  l’imaginari festiu valencià des de la perspectiva del patrimoni sonor o el paper dels festivals de cine perifèrics com a plataformes de resistència (festival de cinema africà de Tarifa). 

 

L’acte de lliurament del premi s’ha celebrat a l‘ETNO.Museu Valencià d’Etnologia, i hi han assistit: Joan Seguí, conservador del museu; Maria Jose Garcia Hernandorena, presidenta de l’Associació Valenciana d’Antropologia;  Anna Pons, Directora de Oficina de Caixa Popular: i Joan Francesc Mira, escriptor i antropòleg.

 

El Premi d’investigació Joan Francesc Mira es convoca cada any amb l'objectiu de contribuir a la investigació, l'estudi i la difusió de l'antropologia sociocultural a la Comunitat Valenciana. A més de promocionar els joves investigadors i estudiants de l'àmbit antropològic. Els treballs presentats poden tractar qualsevol temàtica, sempre que es realitzen des d'una perspectiva antropològica. El premi està dotat amb 2.000 euros i la publicació de l'obra en la col·lecció Antropol·lògiques.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet