Versió per a imprimir

Luisa Balaguer: “Volem una Constitució per al poble, no solament per a la classe mitjana heterosexual”

  • La magistrada del Tribunal Constitucional va destacar la importància d'un canvi de l'ordenament jurídic en el qual la dona i sobretot la seua integritat física estiguen fora de perill
Imagen
08/06/2018

L'última taula del Feminari organitzat per la Diputació de València, ‘Dona i Constitució’, es va convertir en un col·loqui entre la magistrada del Tribunal Constitucional, Luisa Balaguer, i les assistents a la segona jornada del congrés, davant l'absència justificada de l'actual vicepresidenta del govern i ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, que ja va participar en el primer Feminari en 2016.

 

Balaguer va posar el focus en la importància d'una reforma tant del Codi Civil com del Penal perquè la legislació siga realment inclusiva. “Volem una Constitució per al poble, no solament per a la classe mitjana burgesa heterosexual”. La magistrada ha posat l'accent en que la pròxima reforma de la Carta Magna haurà de ser redactada amb perspectiva de gènere íntegrament.

 

La magistrada va destacar la importància d'un canvi de l'ordenament jurídic en el seu conjunt en el qual la dona i sobretot la seua integritat física estiguen fora de perill. “Cal redactar un article de manera urgent que garantisca la no ingerència física en les dones”, va afirmar Balaguer, qui va destacar temes com la prostitució, els ventres de lloguer o els drets reproductius en relació a aquest article.

 

Balaguer va alertar que actualment en les altes esferes de judicatura nacional predomina la ideologia conservadora “molt ancorada en el segle XX i que no està a l'altura d'Europa”. La magistrada va fer una aposta clara durant la seua intervenció per la defensa dels drets en la Constitució. “L'escenari idoni seria aconseguir el màxim nombre de drets en la Carta Magna, com fan altres països com Alemanya, on el dret a la dignitat apareix en els seus primers articles”, va subratllar Balaguer.

 

La fi de festa d’aquesta tercera edició del Feminari va ser a càrrec del cor ‘Cantant ens van a sentir’ de dones de Fuenlabrada, que mitjançant les seues satíriques lletres i els seus animats ritmes van alçar a les assistents dels seus seients i a la pròpia diputada d'Igualtat, Isabel García, qui es va acostar a l'escenari amb el seu equip per a unir-se a la festa. García també va anunciar que amb total probabilitat el pròxim Feminari se celebrarà al febrer davant la proximitat de les eleccions i va agrair a totes les assistents i ponents la seua participació en l'esdeveniment.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet