Versió per a imprimir

Luka Okros guanya el XIX Concurs Internacional de Piano de València Premi Iturbi

  • La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha lliurat el primer i segon premi
1er premio_ Luka Okros foto_Abulaila.jpg
27/09/2015

El pianista georgià Luka Okros és el guanyador del primer premi del XIX Concurs Internacional de Piano de València Premi Iturbi, organitzat per la Diputació de València.

Aquest guardó està dotat amb 18.000 euros per la Diputació, a més de l'edició d'un CD, recitals per Espanya, un concert amb l'Orquestra de València, un recital per a la Societat Filharmònica de València, un recital a l'Acadèmia d'Espanya a Roma, un recital al Real Col·legi d'Espanya, a Bolonya, i un recital per a la Fundació Eutherpe de la ciutat de Lleó.

El segon premi, guardonat amb 12.000 euros per la Diputació, ha recaigut en Viviana Lasaracina. La tercera premiada, amb un guardó dotat amb 6.000 euros per la Diputació, ha sigut Aleksandra Jablczyńska, mentres que el quart premi, dotat amb 4.000 euros per la Diputació, ha recaigut en Jean-Paul Gasparian.

El cinqué premi, dotat amb 3.000 euros per l'Ajuntament de València, ha sigut per a Mario Mora, i el sisé premi, de 1.900 euros per la Societat Filharmònica de València, per a Scipione Sangiovanni.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha lliurat el primer i segon premi, i la resta de guardons els han atorgat el diputat de Cultura, Xavier Rius; el director general de Culturarts, José Luis Moreno; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello; i el president de la Societat Filharmònica de València, Juan Vila.

També s'han lliurat els quatre premis especials de 1.500 euros cadascn. El premi Kawai per al concursant espanyol millor classificat ha recaigut en Mario Mora; el premi Yamaha Premium al millor Intèrpret de Música Contemporània ha sigut per a Jean-Paul Gasparian; el premi del públic Clemente Pianos per al millor finalista triat entre els assistents a la final ha recaigut en Scipione Sangiovanni, i el Premi Fundació Banc Sabadell al millor intèrpret de música espanyola, l'ha rebut Viviana Lasaracina.

Després del lliurament de premis, els guanyadors del certamen han oferit un recital al públic assistent.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet