Versió per a imprimir

Manises sol·licita adherir-se a la plataforma administrativa electrònica impulsada per la Diputació

  • Ivan Martí: “Valorem de forma molt positiva que els municipis grans estiguen interessats a implantar la plataforma electrònica, que té com a objectiu la col·laboració entre municipis per a aprofitar sinergies i recursos”
Imagen
29/11/2016

El diputat de Modernització i Administració Electrònica de la Diputació, Ivan Martí, s'ha reunit hui amb representants del consistori de Manises, els qui han mostrat el seu interès per implantar l'administració electrònica en el seu municipi.

El diputat ha explicat que “en un principi, la Corporació assumeix els costos de la implantació de l'administració electrònica en els municipis menors de 20.000 habitants, però està previst que les localitats més grans també es puguen adherir a la xarxa de portals municipals”.

L'ajuntament de Manises ha mostrat el seu interès a incorporar-se a la plataforma electrònica que està desenvolupant la Diputació i que té com a objectiu acostar l'administració local al ciutadà. En aquest sentit, el diputat ha indicat que “valorem de forma molt positiva que els municipis grans també estiguen interessats a adherir-se a aquesta plataforma, que facilitarà la col·laboració entre municipis i servirà per a aprofitar sinergies i recursos”.

El diputat també ha informat als representants del municipi les línies de treball que està desenvolupant la Corporació i s'ha compromès a estudiar les possibilitats de col·laboració.

“Aquesta plataforma administrativa electrònica és un projecte necessari per a adequar l'administració a les noves tecnologies i els seus requeriments, així com facilitar les tasques administratives, eliminant l'ús de paper, dotar de major transparència la gestió administrativa i l'accessibilitat per a presentar, simplificar i fer un seguiment dels documents aportats”, ha indicat Ivan Martí.


El diputat ha assenyalat que “el desenvolupament de l'Administració Electrònica és un dels principals desafiaments als quals s'enfronten les Administracions Públiques per a no quedar desfasats amb la Societat de la Informació, així com un dels més importants, ja que possibilita i compleix els objectius d'acostament entre ciutadà i administració, la simplificació administrativa, la reducció de costos, la millora de procediments interns i de garanties cap als ciutadans”.

Modernització i tramitació electrónica


L'Àrea que dirigeix Ivan Martí ofereix als municipis un complet catàleg de serveis especialitzats en informàtica, com el portal municipal, la seu electrònica i el portal de transparència, entre uns altres. El diputat destaca que aquests serveis que la Diputació posa a la disposició dels ajuntaments són de gran importància per als municipis valencians, ja que aborden temes molt tècnics que requereixen accions perfectament desenvolupades”.


D'altra banda, el diputat va informar en roda de premsa que el balanç respecte a la tramitació electrònica d'expedients és positiu, ja que en el període 2015 – 2016 s'han tramitat un total de 40.000 expedients, la qual cosa suposa un increment significatiu respecte als 13.900 registrats de 2010 a 2014.


La plataforma de la seu electrònica permet als ajuntaments realitzar els tràmits de petició de totes les subvencions que ofereix la Diputació de València, permetent així agilitar la gestió administrativa entre la Corporació i els ajuntaments, reduint els terminis de tramitació i l'eliminació gradual del paper.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet