Versió per a imprimir

Mareny de Barraquetes i Rafelguaraf visiten els edificis de la Diputació

  • Un centenar de veïns han participat en el programa cultural Açò és la Dipu, una ruta cultural que acosta el patrimoni de la corporació provincial als municipis
  • El vicepresident segon de la Diputació, Toni Gaspar, ha insistit en la importància de “conèixer la història de la institució, que és la casa de tots els valencians i valencianes”
Imagen
05/06/2018

Veïnes i veïns del Mareny de Barraquetes i Rafelguaraf han visitat aquest dimarts la Diputació de València amb el programa Açò és la Dipu. Es tracta d'una ruta guiada, organitzada per l'àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer, que inclou explicacions històriques i arquitectòniques dels principals edificis de la corporació provincial i el seu entorn.

 

La visita ha començat en els Palaus de la Batlia i de Scala, seu central de la Diputació, on es troba el saló de plens. Els veïns han ocupat els escons i Toni Gaspar, vicepresident segon i diputat d'Hisenda, els ha donat la benvinguda: “Aquesta és la vostra casa, la de tots els valencians i valencianes”. “És important que conegueu el patrimoni, que és molt, i que s'ha anat acumulant en forma de quadres, edificis i documents en els dos segles d'història que té aquesta institució”, ha assegurat el diputat.

 

Durant la presentació també han estat presentes la regidora de Benestar Social de Mareny de Barraquetes, Maria Lluisa Carbó, i l'alcaldessa de Rafelguaraf, Rafaela Aliaga. Les dos, junt amb Gaspar, han contestat a les preguntes i dubtes plantejats pels veïns, en concret, sobre el reciclatge o els impostos.

 

Ruta històrica i saludable

 

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites que solen incloure parades en edificis com el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM) o el Centre Cultural La Beneficència, i l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF).

 

Amb aquesta iniciativa, explica la responsable de l'àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer, “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que isqueren de les seues cases, es mogueren i estimularen la seua curiositat, fomentant alhora una vida més activa”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet