Versió per a imprimir

Maria Josep Amigó assisteix a l’acte d’inauguració del Museu Joan Fuster

  • L’obertura tindrà lloc aquest dimecres, a les 12:00 hores, i comptarà amb la presència dels diputats Xavier Rius, Josep Bort, Pilar Moncho i Ivan Martí, a més d’altres autoritats i figures rellevants del món de la cultura
Museu Joan Fuster a Sueca
24/01/2017

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i els diputats Xavier Rius, Josep Bort, Pilar Moncho i Ivan Martí assisteixen aquest dimecres, a les 12:00 hores, a la inauguració del Museu Joan Fuster a Sueca. Un espai que alberga el llegat d’aquest escriptor i assagista, natural d’aquesta localitat de la comarca de la Ribera Baixa i considerat com un dels intel·lectuals valencians més destacats del segle XX.

 

L’obertura d’aquest museu tindrà lloc durant un acte al qual assistiran autoritats i representats de les diferents administracions valencianes, així com persones rellevants del món de la cultura que rememoraran la figura de Fuster. Es tracta d’una instal·lació pensada amb l’objectiu de continuar difonent l’obra de l’autor entre les noves generacions.

 

L’exposició permanent del museu, ubicat als números 8 i 10 del carrer Sant Josep de Sueca, conté una selecta representació de la col·lecció d’art reunida per Fuster, a més d’una breu mostra dels documents que guarda l’arxiu sobre la seua vida, les seues relacions epistolars i la manera de treballar com a escriptor.


Així mateix, es reuneixen tots els escrits de Fuster publicats en monografies pròpies o obres col·lectives, els treballs editats sobre la seua figura i les revistes que va dirigir, així com un mural on queden reflectides totes les capçaleres que comptaren amb la seua col·laboració.

 

El Museu s’emmarca dins de l’Espai Joan Fuster, una entitat que acull també un centre de documentació i una aula didàctica de Cultura Contemporània sobre l’escriptor, dirigida per l’estudiós de Fuster, Salvador Ortells Miralles, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. En conjunt, es tracta d’espais diferenciats que es complementen i es retroalimenten. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet