Versió per a imprimir

Maria Josep Amigó, Josep Bort i Emili Altur participen en la Trobada Municipalista per un finançament local just

  • La cimera, convocada per l’alcalde de València, comença aquest dijous al Palau de Congressos amb el propòsit de signar una Declaració que inste al Govern central a reformar la llei que regula les hisendes locals
Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València
15/02/2017

Diferents alts càrrecs de la Diputació de València assistiran durant aquest proper dijous i divendres a la Trobada Municipalista, convocada per l’alcalde de València Joan Ribó, amb el propòsit d’instar el Govern central a reformar la llei que regula les Hisendes Locals i garantir als municipis el finançament que precisen per poder oferir a la ciutadania serveis públics de qualitat.

 

Amb la signatura d'aquest document, denominat 'Declaració de València per un finançament local just', es clausuraran unes jornades organitzades pel consistori al Palau de Congressos i a les quals assistiran un gran nombre d’alcaldes de diferents ciutats espanyoles per debatre i reflexionar envers el finançament i altres assumptes adreçats a la gestió municipal.

 

Per part de la Diputació de València està confirmada la presència del diputat de Medi Ambient, Josep Bort, en la jornada del dijous. I de la vicepresidenta, Maria Josep Amigó; el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, i el mateix Bort per a la jornada del divendres.

 

Entre els assumptes que han de ser objecte d'anàlisi destaca la proposta de ‘laïcitat fiscal’ que es debatrà a instàncies de l'Ajuntament de València, perquè les confessions religioses contribuisquen amb l'IBI pels seus locals –excepció feta d'aquells dedicats al culte–. També es debatrà sobre finançament i les transferències de l'Estat, així com les comunitats autònomes i els pressupostos, amb una proposta per eliminar les restriccions als municipis amb el Pla d'Ajust i les regles de despesa.

 

Al voltant de les 13.15 hores del divendres està prevista la signatura de l'esmentada 'Declaració de València per un finançament local just', i se celebrarà l'acte de cloenda amb les intervencions de l'alcalde de València i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra.

 

Pel que fa als participants d'aquestes jornades, cal destacar que Joan Ribó ha convidat els alcaldes de les 51 capitals de província i Ceuta i Melilla; així com de les deu ciutats amb més de 200.000 habitants que no són capital, com ara Vigo –on el seu alcalde ocupa la presidència de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies–; i als 39 municipis valencians de més de 25.000 habitants, com Elda, Torrevieja, Alcoi, Benidorm, la Vall d'Uixó, Alzira, Ontinyent o Sueca; els alcaldes de quatre localitats importants d'illes; i representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

 

Entre els participants que han confirmat la seua presència destaca l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde d'A Corunya, Xulio Ferreiro; l’alcalde de Valladolid, Óscar Puente, i l’alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, entre d’altres.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet