Versió per a imprimir

Maria Josep Amigó: «La dona esportista ha de ser un referent per a la igualtat real»

  • La vicepresidenta ha aprofitat la seua visita a Gandia per anunciar que el Fons de Cooperació Municipal «destinarà 3,7 milions d’euros als municipis de la Safor per pal·liar l’infrafinançament crònic de l’Estat»
Imagen
09/03/2017

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha assistit en la jornada de hui a la segona etapa de la Setmana Ciclista Valenciana celebrada a la localitat de Gandia. Una cursa ciclista per etapes de la categoria Fèmines Elit i que ha comptat amb un pilot integrat per algunes de les millors ciclistes del panorama internacional.

 

Maria Josep Amigó ha aprofitat la seua presencia en aquesta cita per a reivindicar «el paper que desenvolupa la dona en la societat actual, i també al món de l’esport». Així mateix, ha incidit en que «la igualtat legal per la que lluitem ha de constituir també una igualtat real, com es demostra en aquest tipus d’esdeveniments».  

 

Per la seua part, el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, s’ha congratulat de que les comarques valencianes puguen gaudir «d’una prova que acredita una qualitat inqüestionable dintre del ciclisme internacional» i ha aprofitat la conjuntura per a reiterar «el compromís per la igualtat i la promoció de l’esport femení», ha remarcat.

 

En última instància, l’alcaldessa de Gandia i diputada de Mancomunitats i Comarcalització, Diana Morant, ha assegurat que «constitueix un orgull per a la ciutat poder acollir una prova d’aquestes característiques» i ha posat èmfasi en el perfil de les ciclistes participants. Morant també ha incidit en que proves com aquesta «refermen l’esperit per la igualtat entre homes i dones», ha indicat.

 

Fons de Cooperació Municipal

 

Maria Josep Amigó ha aprofitat la seua visita a Gandia per a anunciar que el primer Fons Valencià de Cooperació Municipal, que destinarà enguany un total de 41,2 milions d'euros per a «potenciar l'autonomia local dels municipis valencians, tant en inversions com en despesa corrent», distribuirà 3.721.916 euros entre els 31 ajuntaments de la comarca de La Safor «per pal·liar l’infrafinançament crònic de l’Estat», com va destacar la vicepresidenta de la Diputació. Així, aquest mecanisme impulsat per les administracions autonòmica i provincial servirà per a «quadrar el cercle del finançament dels municipis valencians», en resposta «al que diu l'Estatut d'Autonomia i a les reivindicacions històriques dels alcaldes i alcaldesses». 

 

Una d'aquestes reivindicacions és la de comptar amb ajuda no solament per a inversions sinó també per a despesa corrent, «ja que en moltes ocasions la qualitat dels serveis depenen d'aquest tipus de despesa, i sense un finançament adequat és difícil mantenir-los», va explicar la vicepresidenta de la Diputació. En aquest sentit, els ajuntaments podran decidir a què destinen els diners del Fons de Cooperació, les aportacions del qual a més són incondicionades, si per a inversió, per a despesa corrent o per a ambdues. 


La distribució dels fons s'ha fet atenent al criteri poblacional, ponderat de manera que prevalen els municipis més xicotets. D'aquesta manera, en la comarca de La Safor, els Municipis que rebran les majors quantitats són Gandia, amb 76.500 habitants i 820.531 euros d’aportació,  Oliva, amb vora 27.000 habitants y 435.469,74 euros, i Tavernes de la Valldigna, el padró del qual està prop dels 18.000 veïns i que rebrà 348.569,49 euros.

 

En el costat contrari de la taula estan Castellonet de la Conquesta i Almiserà, amb poblacions inferiors als 300 habitants i les assignacions dels quals seran de 12.691,89 i 19.685,67 euros, respectivament. La resta de municipis rebran quantitats que oscil·len entre els 28.800 i els 173.000 euros.


El Fons de Cooperació Local compta amb un total de 40,1 milions d'euros per als municipis de la província de València, gràcies a l'aportació a parts iguals realitzada per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. D’ aquesta manera, la institució provincial continua amb l'aposta iniciada al juliol de 2015 de reforçar l'autonomia local i impulsar les polítiques municipalistes, i que ha suposat entre els anys 2015 i 2016 una injecció de més de 150 milions d'euros que els municipis valencians han pogut destinar a inversions. 

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València.
Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València.
Josep Miquel Moya, director general d'Esports.
Josep Miquel Moya, director general d'Esports.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet