Versió per a imprimir

Marines comptarà amb un Pla General que li permeta seguir creixent com a municipi amb ajuda de la Diputació

  • En l'actualitat, el 95% del sòl de la localitat està construït. El nou pla permetrà a Marines continuar desenvolupant-se i respondre a les demandes de la població
Imagen
02/06/2017

Marines comptarà amb un Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que li permeta seguir creixent com a municipi. La Diputació de València, a través de l'àrea d'Assessorament Municipal, assistirà a l'ajuntament en l'elaboració d'aquest document, que permetrà donar cobertura a les necessitats de la població.

 

En l'actualitat, el 95% del sòl de la localitat està construït, la qual cosa li dóna molt poc marge d'expansió. Amb el nou pla es podrà modificar aquesta circumstància, de la mateixa manera que regularitzar la situació d'una urbanització il·legal, amb la generació d'un àrea de minimització d'impacte territorial.

 

“Assistir als municipis més xicotets és una peça essencial de la Diputació, dotant-los de tots aquells serveis necessaris per al seu funcionament, i un d'ells és tenir un pla general actualitzat que done resposta a les demandes dels veïns”, ha assenyalat la diputada de l'àrea d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia.

 

El municipi compta amb un terme municipal de característiques particulars, ja que consta de dos nuclis urbans, l'anomenat ‘Marines vell’, el poble en els seus orígens, i el ‘Marines nou’, que va ser construït en els anys 50 pel risc geològic que existia en el primer. No obstant açò, en l'actualitat ambdues parts estan habitades.

 

De moment, el procés per a l'elaboració del PGOU eixirà en les pròximes setmanes a licitació després de la seua aprovació en Junta de Govern. Com en els processos oberts en altres municipis, es contractarà a una empresa que s'encarregue de la seua elaboració, que comptarà amb la supervisió en tot moment de tècnics de la Diputació, institució que a més s'encarregarà del finançament del 40% del projecte.

 

 

Assistència tècnica en l'elaboració del Pla General

 

Un Pla General d'Ordenació Urbana té com a objectiu fonamental establir el model territorial al que es desitja que tenda el desenvolupament urbanístic d'un municipi, amb l'ordenació urbanística del mateix i la seua concreció en diferent grau de detall segons la classe de sòl que es tracte.

 

Un dels eixos fonamentals de la Diputació de València està constituït per les funcions que realitza l'àrea d'Assessorament Municipal, entre les quals es troben l'assistència jurídica, comptable, econòmica i tècnica als municipis de la província, especialment als de menor capacitat econòmica i de gestió, que tindran preferència en l'atenció de les peticions formulades.

 

Així mateix, es presta assistència tècnica per a la redacció de Projectes d'Arquitectura i Enginyeria Municipal, Planes d'Urbanisme, i d'Emergència en Espectacles Pirotècnics, entre uns altres.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet