Versió per a imprimir

Medina visita el Centre de Comandament Avançat «per tindre una primera presa de contacte amb els alcaldes afectats i veure la realitat de l'incendi»

Imatge
24/09/2012

 

 

El vicepresident primer de la Diputació de València, Juan José Medina, ha visitat este matí el Centre de Comandament Avançat (CCA), emplaçat a Chulilla, per a conéixer de primera mà les últimes notícies de l'incendi forestal que crema des d'ahir la comarca dels Serrans.

 

«Hem volgut desplaçar-nos fins ací per posar-nos al servici de la Generalitat i, en este cas, del conseller de Governació, Serafín Castellano, per a treballar mà a mà amb les nostres brigades i amb els efectius del Consorci, però fonamentalment per tindre una primera presa de contacte amb els alcaldes afectats i veure la realitat de l'incendi» —ha afirmat Medina.

 

Segons el vicepresident «hem de valorar ja quines línies d'actuació iniciarem, perquè havem de començar a treballar des del mateix dia en què es done per extingit l'incendi. No podem deixar passar ni un minut, perquè seria imperdonable».

 

Medina, que ha assistit amb el diputat provincial d'IMELSA, Rafael Pérez, i el director gerent del Consorci Provincial de Bombers de València, Manuel Álvaro, ha rebut de primera mà la informació del tècnic del Consorci, Javier Navarrete. En acabar la reunióen el CCA, han realitzat un recorregut pel perímetre de l’incendi.

 

Navarrete ha destacat que «es tracta d'un incendi molt gran. Estem treballant sobretot en la cua de l'incendi, en el terme municipal de Chulilla; allí estem intentant donar-lo per controlatdefinitivament per a deixar esta zona estabilitzada. L'altra zona que ens preocupa és la capçalera de l'incendi, a uns 15 km de distància de Chulilla, en els termes municipals de Pedralba i Llíria, i allí és on estem treballant ara mateix amb més intensitat» —ha afirmat.

 

Javier Navarrete també ha destacat que «el vent és un factor que condiciona sempre l'evolució dels incendis forestals, però en este cas ha sigut un factor determinant. Ahir a la vesprada vàrem tindre ratxes de fins a 50 km/h i fins i tot més velocitat punta en alguns moments, i això és el que ha afavorit esta propagació tan ràpida i virulenta».En este sentit ha assegurat que «en tot moment la nostra prioritat ha sigut la seguretat dels veïns de la zona».

 

165 efectius i 55 vehicles

 

Un total de 165 efectius i 55 vehicles, entre el Consorci i les brigades d'Imelsa, s'han mobilitzat des d'ahir per a parar l'incendi forestal: en concret, 81 efectius del Consorci, entre comandaments, operadors i personal operatiu, 38 vehicles dels parcs de Paterna, Burjassot, l'Eliana, Sagunt, Moncada, Torrent, Catarroja, Oliva, Requena i Chiva i dels parcs de bombers voluntaris de  Chelva i Titaguas, i també una unitat de comunicació.

 

Per part de les brigades d'IMELSA, dependents de la Diputació de València, s'han mobilitzat 85 efectius en un total de 17 dotacions i una unitat de comunicació.

 

Àlbum de fotos:

http://www.flickr.com/photos/consorciobomberosvalencia/sets/72157631611966468/

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet