Versió per a imprimir

Memòria de la Modernitat amplia la seua oferta d’activitats a Gandia

  • Els ‘Diàlegs amb les obres’ se sumen aquest cap de setmana als tallers familiars i les visites guiades en La Casa de la Marquesa, on està situada l'exposició amb el patrimoni artístic de la Diputació
Imagen
11/05/2018

Aprendre art jugant en família o descobrir els secrets que amaguen alguns quadres són dos de les activitats que la Diputació de València ofereix com a complement a Memòria de la Modernitat, l'exposició itinerant que mostra el patrimoni artístic de la corporació i que està actualment a Gandia.

 

A les visites guiades, les activitats didàctiques per als col·legis i els tallers en família, se sumen els ‘Diàlegs amb les obres’ que comencen aquest dissabte 12 de maig, a les 18:30 hores, en La Casa de Cultura Marquès de González de Quirós de Gandia, més coneguda com La Casa de la Marquesa.

 

Amb un format aproximat de 20 minutos, experts de la Universitat de València desentranyen alguns dels quadres. El que inaugura l'activitat és ‘Sant Joan Evangelista’, de Joan Reixach, una de les peces més rellevants del patrimoni pictòric religiós de la Diputació de València, i serà presentat per Francisco Bueno, professor del Departament d'Història de l'Art de la Facultat de Geografia i Història de la UV. Els diàlegs seguiran els pròxims dissabtes 19 i 26 de maig, 9, 16 i 23 de juny, i el 7 i 21 de juliol.

 

També aquest dissabte 12 de maig, i el següent, 19, tindran lloc dos nous tallers en família. Sota el títol ‘Com es mou l'art’, s'aprèn des de com naix una obra o quin ha sigut el seu recorregut quan arriba al museu, fins als secrets que amaga l'art valencià. L'objectiu és que visquen junts l'experiència de l'exposició com si es tractara d'un viatge.

 

Totes les activitats, tant els tallers en família, els diàlegs amb les obres i les visites guiades, són gratuïtes, encara que els tallers i les visites tenen aforament limitat, per la qual cosa és necessària fer una reserva prèvia en el telèfon 96 295 9540 i en l'email didacticamemoriamodernitat@gmail.com.

 

Patrimoni artístic

 

Les activitats didàctiques i la mostra ‘Coneix la Diputació’ formen part de l'oferta cultural de la Diputació de València juntament amb Memòria de la Modernitat, la mostra itinerant, impulsada pel president Jorge Rodríguez, que reuneix un centenar d'obres d'artistes com Sorolla, Pinazo, Benlliure, Carmen Calvo, Miquel Navarro o Equip Crònica. Peces que deixen constància de la modernitat d'una institució amb dos segles d'història que, entre altres avanços, es va anticipar al que hui serien les beques Erasmus i va concedir a les dones artistes el mateix protagonisme que als homes.

 

L'exposició, que suma ja 30.000 visites, 5.000 en el primer mes a Gandia, ha passat ja per Requena i Alzira i estarà en la capital de La Safor fins al mes d'agost. Ontinyent l'acollirà a l'octubre, i ja per a 2019 està previst que Memòria de la Modernitat arribe a altres municipis com Sagunt, en el Camp de Morvedre, o Torrent, a l'Horta.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet