Versió per a imprimir

Memòria de la Modernitat aterra el 26 d'octubre a Ontinyent amb un centenar d'obres de la Diputació

  • L'exposició, que reuneix peces de Sorolla, Pinazo, Benlliure o Equip Crònica, forma part de l'aposta de la corporació provincial per acostar el seu patrimoni artístic a les comarques valencianes
Imagen
11/10/2018

Memòria de la Modernitat, l'exposició itinerant que mostra els tresors artístics de la Diputació de València, arribarà a Ontinyent el pròxim 26 d'octubre. La Casa de la Cultura, que tornarà a obrir les seues portes després de ser reformada, albergarà, fins a la primavera de 2019, un centenar de peces d'artistes valencians com Sorolla, Pinazo, Benlliure o Equip Crònica.

 

La capital de La Vall d'Albaida arreplega així el testimoni de Requena, Alzira i Gandia, les tres primeres localitats per les quals ha passat l'exposició que ha registrat ja més de 40.000 visites. Una itinerància que respon a l'aposta de la corporació provincial per difondre el patrimoni de la institució acostant-lo als municipis.

 

La mostra, estructurada en sis grans blocs, està pensada per a ser vista des de diferents mirades, com la identitat valenciana, amb escenes costumistes o històriques, els retrats, la visió de l'espai urbà o les beques de la Diputació, que va ajudar a artistes com Sorolla o Pinazo a donar els seus primers passos pagant-los els estudis en ciutats europees com Roma i París.

 

Mirada femenina

 

Altra d'eixes mirades és la femenina, deixant constància de la modernitat d'una institució que té dos segles d'història i que, entre altres avanços, va ser pionera concedint ajudes a dones artistes, donant-los el mateix protagonisme que als homes. Dones com Carmen Calvo o Aurora Valero, la primera que va rebre una pensió de Pintura, en 1961, de la Diputació de València.

 

En Memòria de la Modernitat hi ha integrat a més un ampli programa d'activitats com visites guiades, trobades amb artistes, taules redones o tallers didàctics, i estarà acompanyada d'una altra exposició, Coneix la Diputació, amb la qual els veïns i veïnes podran conèixer la història de la institució i els serveis que presta la corporació provincial.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet