Versió per a imprimir

Memòria de la modernitat finalitza el seu pas per Gandia superant les 15.000 visites

  • L´exposició ha estat present en la Casa de la Marquesa de la capital de la Safor del 26 de març al 18 d´agost de 2018
  • Les obres de Pinazo, Sorolla, Carmen Calvo o Benlliure conformen la mostra itinerant de la Diputació que en els propers mesos visitarà Ontinyent, Torrent y Sagunt
Imagen
20/08/2018

L'exposició pictòrica de la Diputació de València, ‘Memòria de la modernitat’, ha conclòs el seu pas per Gandia amb més de 15.000 visites. Situada a la Casa de la Marquesa del 26 de març al 18 d'agost, totes les persones que s'han endinsat en les seves instal·lacions han pogut gaudir d'una variada selecció d'obres dels fons artístics de la corporació provincial.

 

Artistes valencians de la talla de Sorolla, Carmen Calvo, Pinazo o Benlliure, entre uns altres, han donat vida a les parets de la Casa de Cultura de Gandia. Els visitants han contemplat de primera mà obres de gran qualitat, com el quadre ‘El intruso’ d'Equip Crònica, que ofereix una nova visió del Guernica de Picasso, una de les pintures més importants del segle XX, amb el Guerrer de l'Antifaç com a protagonista. Altres peces destacades són ‘Lázaro y el rico Epulon’ de Fernando Viscaí Albert, ‘El Palleter declarando la guerra a Napoleón’ de Sorolla, ‘Cristo crucificado’ de Ribalta o ‘El guardavía’ de Pinazo.

 

Al llarg dels cinc mesos en els quals ha estat present la mostra s'han organitzat nombroses activitats com a diàlegs amb les obres, visites nocturnes o tallers didàctics per a col·legis i familiars. El mateix va succeir a Requena i Alzira, municipis que van acollir anteriorment l'exposició, acumulant ambdues més de 25.000 visites. En total, més de 40.000 persones han pogut gaudir en primera persona de l'exposició de la Diputació en les seves 3 primeres parades.

 

Ontinyent, Torrent i Sagunt seran les properes destinacions de ‘Memòria de la modernitat’, un impressionant recorregut per la història de l'art valencià des del gòtic als segles XIX i XX, donant l'oportunitat als seus ciutadans de delectar-se amb una variada i àmplia selecció de més de 100 obres procedents del fons artístic de la Diputació. Tampoc falta un espai dedicat a les artistes que van despuntar com a pioneres en la seva època i la producció de la qual resulta essencial per entendre l'esdevenir de l'art contemporani valencià.

 

D'aquesta forma, es continuarà duent a terme l'objectiu de “democratitzar l'art i el patrimoni” de l'entitat valenciana amb el seu recorregut per diferents localitats de la província. Amb la mateixa idea va nàixer l'exposició ‘Coneix la Diputació’, la qual ofereix una visió als seus ciutadans de la història i els serveis que aquesta presta.

 

L'exposició patrimonial de la Diputació arribarà la propera tardor a Ontinyent, continuant així el seu recorregut per les comarques valencianes, i en la qual els veïns i veïnes de la Vall d'Albaida i de les comarques veïnes, podran gaudir d'una de les millors mostres de l'art pictòric valencià.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet