Versió per a imprimir

‘Memòria de la Modernitat’ mostra les joies artístiques de la Diputació a través de visites guiades a Sagunt

  • Les sessions de dissabte i diumenge, a la Sala Glorieta de la Fundació Bancaixa, permetran conéixer la història i els detalls d'obres de Sorolla, Pinazo o Equip Crònica, entre altres artistes
Imagen
03/05/2019

L'exposició itinerant de la Diputació de València, ‘Memòria de la Modernitat’, mostrarà les joies artístiques pertanyents al ric patrimoni cultural de la corporació provincial a través de visites guiades programades per a aquest cap de setmana, el dia 4 de maig a les 19 hores i el diumenge 5 de maig a les 12 hores, a la Sala Glorieta de la Fundació Bancaixa de Sagunt, cedida per aquesta entitat a l'Ajuntament per a albergar aquesta selecció artística.

 

La mostra, que romandrà en la capital del Camp de Morvedre fins al 14 de juliol amb obres de Sorolla, Pinazo i Equipo Crónica, entre altres artistes que engrandeixen la col·lecció de la Diputació, també pot visitar-se en horari de 17 a 21 hores els dies laborables, els dissabtes de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores.

 

L'exposició, que reuneix a Sagunt quasi un centenar de tresors de l'art valencià: pintures, dibuixos, escultures i gravats, es complementa amb activitats gratuïtes, com a visites guiades, taules redones, diàlegs amb les obres, tallers didàctics familiars i escolars o visites comarcals amb la finalitat d'acostar l'art a tota la comarca.

 

‘Memòria de la Modernitat’ fa un recorregut per la història de l'art valencià des del gòtic fins a l'actualitat, amb especial atenció als segles XIX i XX. Així mateix, dedica un espai per a donar visibilitat a les dones artistes, moltes d'elles becades per la Diputació, i també inclou obres que aborden temàtiques amb un elevat compromís social i polític, així com un constant diàleg entre el passat i el progrés.

 

Més de 50.000 visites

La mostra acumula ja més de 50.000 visites des que va obrir les seues portes a Requena, després del seu pas per Alzira, Gandia i Ontinyent. Els qui decidisquen visitar-la podran gaudir amb novetats destacades com ‘El último día de Sagunto’, de Francesc Domingo, ‘Cuento de invierno’’, d'Isabel Tristán, o ‘Retrato de una dama’, d'Agustí Esteve, totes aquestes vinculades a Sagunt.

 

De la mateixa manera, podran veure obres de grans mestres, com ‘El Palleter’ de Sorolla; ‘El guardavías’, d'Ignacio Pinazo i Camarlench; ‘Escuela de París’, d'Equipo Crónica; ‘El cristo crucificado con la Virgen María y San Juan’, de Francisco Ribalta; o ‘Retrato de Arzobispo de Valencia Francisco Ximénez del Río’, de Vicent López, entre altres quadres rellevants. Al voltant de 1.500 persones han visitat ja la mostra a la Sala Glorieta de la Fundació Bancaixa.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet