Versió per a imprimir

‘Memòria de la Modernitat’ ofereix un diàleg amb una de les obres més destacades de Ribalta

  • L'activitat gratuïta tindrà lloc aquest dissabte, 12 de gener, a la Casa de Cultura d'Ontinyent, abans de la visita guiada a l'exposició
  • La mostra itinerant de la corporació provincial ha registrat ja més de 4.500 visites en la capital de la Vall d'Albaida
Imagen
11/01/2019

L'exposició ‘Memòria de la Modernitat’, que actualment exposa prop d'un centenar de joies artístiques de la Diputació de València a la Casa de Cultura d'Ontinyent, oferirà aquest cap de setmana un diàleg amb l'obra ‘Crist crucificat amb la Mare de Déu i Sant Joan’, de l'artista Francisco Ribalta. Es tracta d'una xarrada a càrrec de l'historiador de l'art Andrés Herraiz, en la qual explicarà les curiositats que amaga aquesta peça del conegut artista barroc.

 

Aquesta activitat paral·lela a la mostra està programada a les 18.30 hores del dissabte 12 de gener i servirà com a avantsala de la posterior visita guiada a l'exposició, una selecció de peces procedents del patrimoni artístic de la Diputació, que compta amb més de 4.500 creacions artístiques entre pintures, dibuixos, escultures i gravats. Totes aquestes activitats són gratuïtes i es convida a participar en aquestes a centres escolars, associacions i col·lectius de tota mena tant de la ciutat com de la comarca.

 

‘Memòria de la Modernitat’ fa un recorregut per la història de l'art valencià des del gòtic fins a l'actualitat, amb especial atenció als segles XIX i XX. Així mateix, dedica un espai per a donar visibilitat a les dones artistes, moltes d'elles becades per la Diputació, i també inclou obres que aborden temàtiques amb un elevat compromís social i polític, així com un constant diàleg entre el passat i el progrés.

 

Més de 4.500 visites

Més de 4.500 persones han visitat ja a Ontinyent aquesta exposició des del passat 29 d'octubre. La mostra acumula prop de 45.000 visites des que va obrir les seues portes a Requena, després del seu pas per Alzira i Gandia. Els qui decidisquen visitar-la podran gaudir amb fins a sis Sorollas, entre aquests ‘Pescadores valencianes’; ‘El guardavia’ d'Ignacio Pinazo Camarlench; la ‘Escola de París’ d'Equip Crònica; ‘La matança del porc’ de Rafael Armengol o ‘Jove’ d'Aurora Valero, entre altres joies del patrimoni provincial.

 

Les persones interessades a participar en les activitats emmarcades dins de ‘Memòria de la Modernitat’ a Ontinyent fins a finals de febrer poden inscriure's a través del telèfon 962918230 o el següent correu electrònic: ontinyent.cultura@cv.gva.es. De manera paral·lela a aquesta mostra, també pot visitar-se en el Centre Cultural de l'Obra Social de Caixa Ontinyent una segona exposició, ‘Coneix la Diputació’, en la qual es dóna a conéixer la institució provincial de forma didàctica a través de panells fotogràfics i textos.

 

Currículum de l’expert

Andrés Herraiz Llavador és investigador predoctoral en el Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València, lloc on va realitzar els seus estudis de grau. La seua tesi aborda la construcció del tipus iconogràfic del Sacrifici d'Isaac en el barroc i la seua projecció cultural en el món contemporani. És membre de la Societat Espanyola d'Emblemàtica i vicepresident del grup de joves investigadors de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet