Versió per a imprimir

Mercat nadalenc, tallers infantils, teatre per a tota la família i el betlem més valencià en la Diputació

  • Fins al 5 de gener, el Palau dels Scala, la plaça de bous, el MuVIM, la Beneficència i el Teatre Principal acullen el programa d'activitats de la corporació provincial de cara a Nadal
Imagen
20/12/2019

La Diputació de València celebra ja el Nadal amb un programa d'activitats d'accés lliure que tindran lloc en diferents espais de la corporació provincial fins al pròxim 5 de gener. Des de la plaça de bous, que acull fins al divendres 3 un tradicional mercat nadalenc amb productes artesanals i gastronòmics dels municipis de la província, fins a la Beneficència i els seus tallers i espectacles infantils, la Diputació oferix una programació per a tots els públics que inclou la visita al betlem més valencià, situat al pati del Palau dels Scala.

 

Precisament el betlem del pintor i escultor valencià Pedro Arrúe va obrir les portes de la institució per Nadal el cap de setmana del 6 de desembre, registrant més de 2.000 visites a esta particular visió de l'Epifania, que destaca pel seu realisme i pel vincle dels diferents personatges representats amb la història de València. El Betlem de la Diputació podrà visitar-se a partir del dissabte 21 de desembre tots els dies, entre les 10 i les 14 i les 16 i les 20 hores, excepte en Nadal i Any Nou, que estarà tancat.

 

A més d'este betlem d'inspiració napolitana que torna a exhibir-se després de 15 anys en un espai obert al públic, en la seu central de la Diputació, la plaça de bous acull fins al divendres 3 de gener un mercat nadalenc amb productes artesanals i gastronòmics. Organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació, este mercat tradicional pretén promocionar els productes de xicotetes empreses de la província, des de carns, embotits, xocolates, formatges, cervesa antiga o pa ecològic, fins a veles, llibres i creacions artesanals de les comarques d'interior.

 

El ‘Mercat de Nadal’ de la Diputació compta amb una activitat paral·lela que comença este dissabte 21 de desembre en plaça Manises, una gimcana per a tota la família amb la qual es pretén acostar a xiquets i xiquetes les propostes turístiques de la província en un format educatiu i molt divertit. Amb diferents sessions entre les 11 i les 20 hores, la gimcana “té com a objectiu descobrir les 17 comarques valencianes a través de 200 productes turístics que s'associaran als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU”.

 

Tallers infantils en la Bene

 

La Beneficència serà un altre dels punts neuràlgics del Nadal de la Diputació, amb un complet programa d'activitats dirigit a un públic infantil i familiar entre el 26 de desembre i el 5 de gener. En concret, del 26 al 29 i del 2 al 4 hi haurà biblioteca infantil per Nadal, amb animació lectora de 10 a 14 hores en la primera planta del Museu de Prehistòria; visites a l'exposició ‘En temps dels visigots a València’, a les 11 hores a la sala temporal de Prehistòria; i Taller de Nadal a les 12 hores a la sala de tallers d'Etnologia, on es podrà descobrir com se celebren estes festes en altres parts del món.

 

El teatre infantil serà protagonista al Pati de la Beneficència els diumenges 29 de desembre i 5 de gener. En la primera d'estes dues jornades, la companyia Drac Màgic Teatre oferirà l'espectacle ‘Les aventures d'un pingüí per Nadal’, a les 11 hores en castellà i a les 12.45 en valencià. En la vespra del 6 de gener, arribarà a la Bene ‘Circontes’, un muntatge de la lluna, art i entorn, que també s'escenificarà en format bilingüe.

 

Altres activitats i espectacles

 

Les úniques activitats que no seran gratuïtes són els espectacles del cicle teatral Nadal a L’Escalante, que inclou les sessions de ‘Yolo’, millor espectacle teatral circense de les Arts Escèniques Valencianes, entre el 26 i el 30 de desembre; i ‘El misteriós cas de Houdini i l'habitació tancada’, un homenatge a l'il·lustre escapista que podrà veure's els dies 3 i 4 de gener en el Teatre Principal, igual que Yolo.

 

La programació nadalenca de la Diputació de València es completa amb el taller infantil ‘La volta al món amb Francisco Javier Balmis’, en el MuVIM que també realitzarà aqueixos mateixos dies visites guiades per a públic familiar a la maqueta del Pare Tosca i contacontes el 28 de desembre i 4 de gener; els dies 22 i 29 de desembre a la Sala Alfons el Magnànim de la Beneficència; el concert de la Societat Coral Micalet, este divendres 20 a les 18 hores en el mateix espai; i l'estand de l'àrea provincial de Joventut i Esports en Expojove, el certamen d'oci infantil i juvenil que acull Fira València entre el 26 de desembre i el 4 de gener.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet