Versió per a imprimir

Mercedes Berenguer: “La gestió del Centre Ocupacional de Villar del Arzobispo és exemplar”

  • La diputada de Benestar Social es preocupa pel deteriorat estat de l'edifici i espera seguir treballant conjuntament amb la Conselleria per a comprovar si pot estar entre els centres prioritaris del Pla d'Infraestructures
Imagen
28/05/2017

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha visitat Villar del Arzobispo per a conèixer les necessitats del seu Centre Ocupacional, a més de les diverses instal·lacions del municipi dedicades a l'atenció de persones amb discapacitat física i psíquica.

 

Junt a l'alcalde, Vicente Portolés, representants de la Coordinadora de Disminuïts Físics i Psíquics de Villar i Comarca han mostrat a la diputada els nous terrenys on pretenen construir un nou centre “ampliant les places i donant millor servei”.

 

“El projecte de Villar és molt interessant, perquè l'estructura del centre en el qual estan ara és molt antiga i la rehabilitació seria molt costosa. El més lògic és acostar el centre ocupacional al centre de dia per a poder utilitzar els seus serveis”, ha manifestat la diputada de Benestar Social.

 

El Centre Ocupacional de Villar és l'únic de la comarca dels Serrans, atenent a persones amb discapacitat de Tuéjar, Higueruelas i Gestalgar, entre altres. “Fins i tot vénen usuaris des de la comarca de Camp de Túria, perquè la demanda és important”, ha assenyalat la gerent de la Coordinadora, Carmen Ibarra. “Hem comprat els terrenys amb l'esperança i la seguretat que el nou centre ha de tirar endavant. L'edifici en el qual estem no té les condicions apropiades per a donar l'atenció que requereix, per la qual cosa anem a demanar esforços de les administracions i les famílies perquè el projecte es faça una realitat”, ha declarat.

 

La diputada de l'àrea de Benestar Social ha felicitat a la localitat per la seua labor en assistència a persones amb discapacitat. “Hem de seguir treballant conjuntament amb la Conselleria i comprovar si Villar està entre els centres prioritaris per al Pla d'Infraestructures”, ha manifestat Berenguer. D'altra banda, “la gestió del Centre Ocupacional, la residència, el centre de dia i el pis tutelat són exemplars”, ha afegit Berenguer.

 

Un edifici 100 anys dedicat a l'assistència social

 

L'edifici on es troba el Centre Ocupacional va ser en els seus inicis un hospital de monges franciscanes, herència d'una família del poble que ho va oferir amb la intenció que fóra dedicat per a assistència social. Cent anys més tard, la seua estructura es troba, en paraules de l'alcalde de Villar, “en pèssim estat i la fundació no té mitjans per a reformar-lo”.

 

“L'especial d'aquesta associació és que està formada per familiars de discapacitats, per tant són part del poble, són conscients de les seues necessitats i a més crea llocs de treball”, ha afegit Portolés.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet