Versió per a imprimir

Mercedes Berenguer: “Sense conciliació i coresponsabilitat de la vida personal, familiar i professional no pot haver-hi Igualtat”

  • L'Hospital General commemora el Dia Internacional de la Dona amb una jornada sobre Igualtat i conciliació en la que ha participat la diputada de Benestar Social, Salut i Educació
Imagen
08/03/2017

L'Hospital General de València ha celebrat el Dia Internacional de la Dona amb una jornada de record i de lluita per la Igualtat de la dona. Sota el títol “Lluita permanent pels drets de les dones”, el centre ha commemorat aquesta data amb un programa especial en el qual han intervingut dones professionals de diferents àmbits, entre elles la diputada de Salut, Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer.

 

“Sense conciliació i coresponsabilitat de la vida personal, familiar i professional no pot haver-hi Igualtat”, ha assenyalat la diputada, qui ha indicat que en la pràctica les dones encara es troben amb moltes dificultats per a participar i tenir reconeixement en l'espai públic. “La transformació requereix un canvi cultural, de mentalitats i en profunditat sobre com entenem el temps i el seu ús, així com la distribució de tasques entre dones i homes”, ha assegurat Mercedes Berenguer.

 

En la seua ponència, la diputada ha destacat que al voltant d'un 22% de dones redueix la seua jornada laboral i que les dones amb ocupació són un 11% menys que els homes, a pesar que “hi ha un 37% més dones titulades que homes”, concloent que “necessitem crear entorns laborals en els quals les treballadores i els treballadors puguen desenvolupar-se professionalment sense haver de deixar de ser persones i sense haver de deixar de ser mares”.

 

Durant la jornada s'han repartit xapes i polseres amb el missatge imprés de #IgualtatReal al personal de l'hospital que ha volgut sumar-se a aquesta lluita per unes condicions dignes en l'àmbit laboral, personal i social. Una cita en la qual també han intervingut Palmira Muñoz, responsable de la Unitat d’Igualtat de la Conselleria de Sanitat; Pilar Gil, responsable d'Igualtat, i Eva Barberán, tècnica de RRHH, ambdues del Consorci Hospital General; i Genoveva Bargues, responsable de la Dóna de CC.OO.

 

La jornada ha acabat amb el lliurament d'una planta a les treballadores, que han sigut cedides per l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja de la Diputació de València. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet