Versió per a imprimir

Més de 100 municipis rebran els nous llibres de ‘La Memòria a la biblioteca’

  • La Diputació de València llança per tercer any consecutiu aquest programa que cerca promoure el coneixement sobre el conflicte bèl·lic i les seues conseqüències
  • Aquesta edició ha posat especial èmfasi en els valencians que van patir els camps de concentració nazis i franquistes
  • Rosa Pérez Garijo: “L'objectiu és fer arribar informació de qualitat, gratuïta i adequada als diferents públics de les nostres comarques sobre un període de vital importància en la història del nostre país”
Imagen
14/09/2018

La Diputació de València torna a apostar per tercer any consecutiu pel programa ‘La Memòria a la biblioteca’, el qual cerca promoure el coneixement sobre el període bèl·lic i la posterior repressió franquista. En aquesta tercera edició s'ha posat especial èmfasi en tots aquells valencians que van passar pels camps de concentració nazis i franquistes, així com en les narracions de primera mà del que va succeir.

 

La campanya, finançada per la Diputació de València, arribarà a les biblioteques de 101 municipis valencians, ampliant-se a cinc més pel que fa al passat any, on es va difondre a 96 localitats. La diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que l'objectiu primordial és “fer arribar informació de qualitat, gratuïta i adequada als diferents públics de les nostres comarques sobre un període de vital importància en la història del nostre país”.

 

La varietat de títols seleccionats ofereix “diferents visions a la guerra civil i la repressió franquista”. Entre les obres, destaquen premis nacionals, obres editades mitjançant crowdfunding, novel·les gràfiques, DVD i monografies de prestigiosos historiadors i investigadors valencians. Tot açò, és bona mostra del gran interès de la delegació de Memòria Històrica per posar en valor i a la disposició de tots aquests successos d'una història no molt llunyana.

 

Ajuda a editorials compromeses

 

‘La Memòria a la biblioteca’, al mateix temps, pretén ajudar a les editorials compromeses amb aquest camp de recerca i a les associacions que publiquen obres de qualitat. Per açò, quan ha sigut possible, la proposta de compra s'ha fet directament a l'editor i no a distribuïdores i intermediaris.

 

(llistat d'obres adjunt)

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet