Versió per a imprimir

Més de 160 municipis demanen ajuda a la Diputació per a millorar la seua xarxa de proveïment d'aigua potable

  • El Pla Contra la Sequera de la corporació provincial invertirà 6 milions d'euros entre este any i el pròxim amb la intenció d'evitar pèrdues i reforçar l'eficiència del cicle de l'aigua
Imagen
21/09/2018

La Diputació de València ha rebut 163 sol·licituds de municipis i mancomunitats per a tractar de resoldre problemes de les seues xarxes de proveïment i millorar l'eficiència del cicle de l'aigua. Aquests projectes s'emmarquen en el Pla Contra la Sequera amb el qual la Diputació invertirà 6 milions d'euros en aquestes actuacions hídriques entre este any i el pròxim.

 

En concret, han sigut 161 ajuntaments de totes les comarques i dos mancomunitats, la de La Safor i la d'Alcàntera de Xúquer, Càrcer, Cotes i Sellent, les que han fet arribar els seus projectes de millora hídrica a la corporació dins del termini obert per a tal efecte, que va concloure el 17 d'agost. Ara els tècnics de la Diputació treballen per a seleccionar aquells que obtinguen una major puntuació, sobre la base d'uns criteris objectius recollits en les bases de la convocatòria.

 

Entre els criteris de valoració destaca la població, prevalent les propostes supramunicipals i mancomunades que reuneixen a diversos municipis i les dels pobles amb menor nombre d'habitants; la implicació de l'ajuntament en qüestió en matèria hídrica, en qüestions com el rendiment de la xarxa de distribució i les inversions executades per a millorar-la; i la innovació de les propostes, amb l'ocupació de les últimes tecnologies, com el telecontrol per a evitar pèrdues o la transmissió de dades via mòdem d'instal·lacions i equips.

 

Amb aquests criteris de selecció, entre uns altres, els tècnics provincials decidiran les obres que es van a escometre en perforacions, emmagatzematge i dipòsits, captacions i xarxes de distribució, amb un import màxim subvencionable de 100.000 euros, tractant d'arribar al major nombre possible de municipis. A més, els municipis podran invertir aquestes ajudes en els mecanismes de mesura per a detectar les pèrdues d'aigua, com és el cas dels comptadors electrònics.

 

El diputat de Mancomunitats i Comarcalització i responsable del cicle de l'aigua, Voro Femenía, explica que “amb aquestes obres es pretén millorar l'eficiència de l'emmagatzematge i el subministrament d'un bé imprescindible, evitant fugides i tractant que l'aigua no es perda en el camí dels aqüífers a les aixetes de les nostres cases”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet