Versió per a imprimir

Més de 1.600 estudiants comencen les seues pràctiques formatives en els ajuntaments amb La Dipu et Beca

  • El programa de la Diputació de València aconsegueix la seua desena edició amb 264 ajuntaments i entitats locals menors adherides, amb unes beques que acosten als joves al món laboral durant l'estiu
Imagen
07/07/2018

Els municipis de la província ja estan rebent als estudiants universitaris valencians que durant els mesos de juliol i agost podran adquirir experiència professional en ajuntaments i entitats locals menors a través de 'La Dipu et Beca', un programa de la Diputació de València que té com a objectiu establir un primer contacte amb l'àmbit laboral durant els mesos d'estiu.

 

"L'objectiu del programa és ajudar a joves estudiants perquè puguen fer pràctiques i completar la seua formació, amb una ajuda econòmica que també puguen utilitzar durant el curs", ha assenyalat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes. En aquesta desena edició s'han adherit 264 ajuntaments i entitats locals menors, amb un pressupost d'1.286.400 euros i un total de 1.608 beques.

 

Les beques tenen una durada mínima de 15 dies i un màxim de dos mesos, entre juliol i agost, segons les necessitats de cada ajuntament i en funció de donar oportunitat a més estudiants de poder accedir a aquestes ajudes. La dotació de les beques és de 500 euros bruts al mes, dels quals la Diputació aporta el 80% i l'ajuntament el 20% restant. D'aquesta manera, la institució provincial subvenciona parcialment la beca i és el consistori el que trau la convocatòria atenent a les seues necessitats concretes.

 

Per a poder optar a aquestes beques és necessari ser major de 18 anys, estar empadronat en la localitat valenciana en la qual es presente la sol·licitud, i estar cursant estudis universitaris oficials de grau o equivalent, màster universitari oficial impartit per les universitats o cicle formatiu professional en alguna de les titulacions sol·licitades pels ajuntaments de la província de València.

 

Així mateix, s'ha garantit la igualtat en la valoració, explicant un 30% la situació econòmica, un 20% estar empadronat en el municipi, un 15% l'expedient acadèmic, un 10% els coneixements de valencià, i un 5% la formació complementària.

 

La Dipu et Beca pertany al programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València, àrea que coordina el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes. Enguany el programa ha aconseguit la seua desena edició i, de moment, ja ha ajudat 29.461 estudiants a acostar-se al món laboral.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet