Versió per a imprimir

Més de 22.000 escolars gaudixen en l'Escalante amb ‘Contes dels mil i una nits’

  • El centre teatral de la Diputació completa totes les visites escolars a la gran estrena de la trentena temporada
  • Vicent Vila, director: «Les sol·licituds dels col·legis per a assistir al teatre van completar l'aforament en els primers dies»
Xiquets al pati de l'Escalante
05/11/2014

 

El Centre Teatral Escalante de la Diputació de València ha completat l'aforament per a totes les visites escolars a la representació de Contes dels mil i una nits, la gran producció escènica amb què ha estrenat la trentena temporada.

 

L'Escalante oferix 65 representacions de la funció. Des de mitjans d'octubre i fins al 21 de desembre, més de 22.000 escolars passaran pel teatre de la institució provincial, «una xifra que se sumarà als espectadors de les sessions dominicals, al voltant de 3.500, amb la qual aconseguirem prop de 25.000 visitants».

 

Com és habitual en totes les produccions l'Escalante facilita a tots els centres escolars els Quaderns pedagògics de l'obra teatral, a través del seu web, perquè els alumnes puguen treballar els temes abordats en les aules.

 

Segons va explicar el mateix Vicent Vila, «este espectacle és una barbaritat, amb 72 personatges, interpretats per nou actors, titelles de diversos tipus (sicilians, bunrakus, de fil) i ombres, que només es pot muntar gràcies a l'esforç de la Diputació».

 

En esta aventura escènica, acompanya a Vila el seu equip tècnic habitual amb Gemma Miralles en les tasques de codirecció i Ana Garay en l'escenografia i vestuari.

 

136 efectes de so

 

Quique Gómez, tècnic de so, hi ha assenyalat la complexitat de l'espectacle. «Sens dubte, és una de les produccions més complexes, en estos trenta anys de teatre, en la qual combinem 136 efectes, entre sons i audiovisuals, en l'hora i mitja d'espectacle».

 

Segons Gómez, «coordinar música, imatge i veus, al segon, és complicat però ho hem aconseguit i el públic gaudix d'una magnífica i sorprenent funció».

 

Simbad, Alí Baba i Aladí No podien faltar

 

La nova producció del teatre de la Diputació portarà a l'escenari del carrer Landerer, 9 dels quasi 400 contes recopilats en Les mil i una nits, la cèlebre recopilació medieval en llengua àrab de contes tradicionals de l'Orient Mitjà.

 

Entre els títols seleccionats per l'Escalante «no podien faltar Simbad, Alí Baba i Aladí, narrats per l'heroica Sherezade, que finalment aconseguirà convertir Shariar, l'embogit sultà, en un home afectuós», va explicar Vila.

 

Altres històries representades en l'adaptació de l'Escalante són L'ase i el bou, Història d'Abu i Izozad, Conte dels bons consells, El falcó i el sultà i El geperut.

 

Molt d'humor, titelles i ombres

 

Contes dels mil i una nitscontempla l'actuació de diversos tipus de titelles, construïdes expressament per a l'ocasió, que acompanyen els actors en l'escenari. El públic pot gaudir amb els titelles sicilians de canya, titelles de fil, titelles japonesos coneguts com ‘bunrakus’ i amb un sorprenent joc d'ombres.

 

Quique Gómez, tècnic de so
Quique Gómez, tècnic de so
Marc Llorca
Marc Llorca
Sandra i Victoria, alumnes Sant Marcel·lí
Sandra i Victoria, alumnes Sant Marcel·lí
Vicent Vila
Vicent Vila
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet