Versió per a imprimir

Més de 650 tècnics i policies locals formats per la Diputació per a donar la millor resposta contra la violència de gènere

  • L'àrea de Formació de la corporació provincial imparteix des de 2015 cursos per a implantar plans d'Igualtat en els ajuntaments i ha preparat, al costat del IVASPE, a 350 agents de 109 municipis
Imagen
15/10/2018

L'aposta per la Igualtat ha sigut un dels pilars de la Diputació de València durant la present legislatura, en qualsevol àmbit de gestió. En el cas de la formació, l'àrea d'Administració General, al costat de la d'Igualtat, han impartit cursos tant de prevenció de violència de gènere com d'elaboració de plans d'igualtat en els ajuntaments. Entre setembre de 2015 i maig de 2018 el balanç és de 466 participants.

 

Els participants són responsables polítics i tècniques i tècnics dels ajuntaments que entre les seues responsabilitats tenen la de treballar en la prevenció d'aquesta xacra social o implementar plans d'igualtat específics en cada municipi, en els quals la Diputació de València col·labora des de l'inici de la legislatura a través de l'àrea que dirigeix Isabel García. La formació és una eina complementària que ajuda a aquests consistoris a consolidar els seus mecanismes de prevenció i a desenvolupar-los en cas de no disposar d'ells.

 

El curs de prevenció de violència de gènere en ajuntaments es va dur a terme entre setembre de 2015 i juny de 2017 i va comptar amb 191 participants en els quatre grups en els quals es va dividir: dos a l'Horta, un a la Vall d'Albaida i un altre en el Camp de Turia. Aquest espai de sensibilització en matèria de violència de gènere va donar pas a la formació per a l'elaboració de plans d'igualtat municipals.

 

D'aquest segon curs, ‘Elaboració de plans d'igualtat’, destinat a promoure l'elaboració d'aquest tipus de programes en els ajuntaments, s'han realitzat 5 edicions en 2017 i 5 edicions en 2018, amb una participació global de 271 persones i caràcter semipresencial, amb sessions en aula i a través d'internet. Aquest espai formatiu, amb una durada de 40 hores, té com a finalitat sensibilitzar i formar als empleats públics promovent “processos de reflexió que generen una transformació social cap a una ciutadania més equitativa, igualitària i inclusiva”.

 

Formació a policies locals

 

En paral·lel a la formació impartida en els ajuntaments de la província, la Diputació ha treballat amb l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) en la preparació d'agents de la Policia Local de diversos municipis per a donar la millor resposta possible davant casos de violència de gènere. El professorat està professionalment vinculat a la matèria des de l'àmbit policial, social o jurídic.

 

Aquests cursos, que tenen una durada de 20 hores i converteixen a la víctima en centre de la prevenció, han acabat aplegant a 109 entitats locals, amb 551 sol·licituds i 341 participants. Les localitats d'Alzira, Xàtiva, Ontinyent, Gandia, Lliria, Sagunt, Requena i València han acollit aquest curs per a agents en el qual docents molt qualificats plantegen situacions reals a les quals “els agents han de fer front d'una forma empàtica, pròxima i eficaç”. Aquesta formació està previst que continue el pròxim any.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet