Versió per a imprimir

Més de 6.500 persones visiten la Diputació amb motiu del 9 d’Octubre

  • Les valencianes i valencians han pogut descobrir, un any més, el patrimoni d'una corporació amb més de 200 anys d'història
  • En el marc del programa ‘Palaus Oberts’, els visitants han pogut conèixer els patis gòtics de la Batlia i la Scala, el Saló de Reines, el saló de Plens, el despatx del president i la cadira d’or
Imagen
10/10/2018

Un total de 6.600 persones han visitat la seu central de la Diputació de València amb motiu del 9 d’Octubre, en el marc del programa ‘Palaus Oberts’, en el qual la corporació provincial participa juntament amb la Generalitat. Un any més, les valencianes i valencians han tingut l'oportunitat de descobrir el patrimoni d'una institució amb més de 200 anys d'història.

 

Les visites a la Diputació es van concentrar durant la vesprada del Dia de la Comunitat Valenciana i el cap de setmana previ al 9 d’Octubre. El propi president de la corporació, Toni Gaspar, va exercir d'improvisat guia d'un grup d'entre 20 i 30 visitants, als quals va acompanyar en el recorregut per diferents estades de la institució explicant-los els fets històrics més rellevants i el valor patrimonial dels palaus de la plaça Manises.

 

Precisament els patis gòtics dels palaus de la Batlia i la Scala són un dels principals reclams d'una visita que també ha inclòs el Saló de Plens, el despatx del president i el Saló de Reines, on al llarg d'aquests dies s'ha pogut veure la cadira d’or en la qual es van asseure, entre altres, Alfonso XIII i Niceto Alcalá Zamora; el Llibre d'Honor i la vara de comandament de la institució.

 

La celebració del 9 d’Octubre és un bon moment per a visitar un dels edificis amb més història de València, encara que les portes de la Diputació romanen obertes a la ciutadania tot l'any, bé a través de visites escolars organitzades, en programes com ‘Açó és la Dipu’ o ‘Els dimecres ens veiem a la Dipu’, o en recorreguts personalitzats que poden sol·licitar-se al servei de Protocol de la corporació provincial.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet