Versió per a imprimir

Més de 700 persones visiten l'exposició ‘Tresors de la Diputació’ en el seu primer cap de setmana

  • La mostra, amb obres de Sorolla, Genovés, Miró o Kandinsky, entre altres artistes, podrà gaudir-se de forma gratuïta caps de setmana i festius fins a juny. La pròxima cita, del 16 al 19 de març
Imagen
11/03/2019

‘Tresors de la Diputació. Art al Palau dels Scala’, l'exposició que acosta a les valencianes i valencians part del patrimoni artístic de la corporació provincial, compost per més de 4.000 pintures, escultures, dibuixos i gravats, ha sumat més de 700 visites en el seu primer cap de setmana oberta al públic, que ha pogut conéixer de primera rage joies artístiques de grans mestres com Sorolla, Genovés, Miró i Kandinsky, entre altres destacades figures.

 

La mostra, que pot visitar-se de forma gratuïta en el Saló de Reines o Respecte de la Diputació els caps de setmana i festius de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, podrà gaudir-se ininterrompudament del 16 al 19 de març, coincidint amb els dies grans de les Falles. El públic tindrà l'oportunitat d'acostar-se a una exposició que presenta una selecció d'unes 40 obres de diferents corrents, des de la tradició fins a l'avantguarda, donant cabuda als nous llenguatges artístics.

 

Amb obres d'Equip Crònica, Manolo Valdés, Yturralde, Sempere, Millars o Ángeles Marco, entre altres artistes, aquests tresors del patrimoni provincial són un avanç de les diferents exposicions que podran veure's pròximament a les comarques valencianes, algunes ja en itinerància com a ‘Dons en marxa’ o ‘Memòria de la Modernitat’, amb més de 50.000 visites acumulades en municipis com Alaquàs, Requena, Gandia, Alzira i Ontinyent.

 

Acostar l'art a les comarques

 

Aquest projecte suposa un pas més en la democratització de l'art per la qual aposta la Diputació, que en la presenta legislatura ha creat l'Oficina Tècnica de Restauració, Investigació i Difusió del Patrimoni Artístic, com a pas previ a aquestes exposicions, la major part itinerants, que acosten els tresors artístics de la corporació a les comarques valencianes.

 

En paraules del conservador de l'àrea de Patrimoni i comissari de ‘Tresors de la Diputació’, Salva Calabuig, “la creació d'una oficina que s'encarrega de l'ordenació, conservació i difusió del patrimoni artístic d'aquesta institució “ha permés disposar de més recursos humans, amb restauradors, conservadors i tècnics culturals, per a acostar l'art a les valencianes i valencians de totes les comarques”.

 

En l'actualitat hi ha al voltant de 200 obres “rodant pels municipis valencians”, assenyala el comissari de ‘Tresors de la Diputació’, una mostra que conviu amb ‘Memòria de la Modernitat’ a Sagunt, inaugurada aquest mateix dilluns, i ‘Dones en Marxa’ al Castell d'Alaquàs. Cal afegir les activitats culturals que reforcen l'oferta artística, com a diàlegs amb les obres, visites guiades nocturnes o tallers amb col·legis i famílies.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet