Versió per a imprimir

Més de trenta municipis reben ajuda per a obres de millora i nous servicis

  • La corporació provincial finança la renovació d’instaŀlacions esportives, edificis municipals, centres socials, vies, xarxes d’aigua, parcs i jardins, i l’adquisició de nous immobles
Firma convenios_0.JPG
22/05/2015

Més d’una trentena de municipis de la província de València han rebut enguany ajudes directes de la Diputació de València per mitjà de convenis singulars per a renovar infraestructures municipals i noves actuacions que augmenten i milloren els servicis que s’oferixen als veïns.

 

En total s’han atorgat uns tres milions d’euros per mitjà de convenis subscrits entre els responsables municipals i el president Alfonso Rus, per a millorar instaŀlacions esportives, edificis municipals, centres socials, reformar vials, renovar xarxes d’aigua, adquirir immobles i condicionar parcs i jardins.

 

Benirredrà

L’alcaldessa de Benirredrà, María Dolores Cardona, informà que el seu municipi construirà una pista de pàdel i millorarà la pista de tennis. «Es tracta d’una instaŀlació esportiva d’uns 25 anys i amb diverses deficiències», va dir la responsable municipal, alhora que assegurà que al municipi hi ha una escola de tennis, per la qual cosa unes 50 persones usen esta instaŀlació setmanalment.

 

Concretament es farà una reforma integral del sòl, a més del tanca perimetral per a l’accés a la pista. Quant a la pista de pàdel, es construirà en el poliesportiu municipal, junt amb la pista de tenis.

 

Catadau

D’altra banda, Catadau adequarà la rotonda que dóna accés al municipi des de la CV-520, a fi de vertebrar el trànsit.

 

«És una actuació important, ja que en l’actualitat disposem d’una rotonda provisional amb forma irregular en l’accés més important a la localitat i amb un trànsit elevat, ja que és la zona comercial», va dir l’alcalde, Pedro J. Bisbal, després de la firma de l’acord.

 

Bisbal va explicar que la glorieta s’ampliarà, se senyalitzarà i s’iŀluminarà.

 

Gestalgar

L’alcalde de Gestalgar i diputat provincial, Raúl Pardos, que també va signar un conveni singular amb la corporació provincial, explicà que es millorarà la casa consistorial i l’immoble que acull la Casa de la Cultura i la Biblioteca.

 

Així, Pardos informà que es coŀlocarà una plataforma o un ascensor en l’edifici de l’Ajuntament per a donar-li major accessibilitat. D’altra banda, en la casa de la cultura, un edifici de més de 40 anys, es millorarà la seua distribució i en la biblioteca es faran alguns treballs d’obra i de pintura.

 

Bellús

 

Per la seua banda, Bellús ampliarà el coŀlector d’aigües residuals fins a la depuradora: «Estem invertint a ampliar i diferenciar la xarxa d’aigües residuals de la xarxa d’aigua pluvial, una actuació molt necessària i que correspon a un servici bàsic», va dir l’edil Susana Navarro.

 

Ador

L’alcalde d’Ador, Joan Faus, va firmar en la seua visita a l’entitat provincial l’acord de finançament perquè la localitat de la Safor millore la xarxa d’aigua potable del nucli antic, «al mateix temps revisarem el clavegueram per al transport de les aigües residuals», va dir.

 

En este sentit, va informar que en l’actualitat «les canonades de la xarxa d’aigua potable tenen més de 40 anys i són de fibrociment, per això és necessari canviar-les».

 

Albalat dels Sorells

Albalat dels Sorells reformarà el clavegueram d’aigües fecals de la localitat. «És una actuació urgent i important, és la reforma del carrer Major i la substitució de les canonades i anem a fer-ho per mitjà d’un nou mètode que evita l’alçament del carrer i que suposa la coŀlocació de noves canonades en els mateixos buits dels coŀlectors actuals», digué l’alcalde José Rafael Tamarit.

 

Massalavés

Per la seua banda, l’alcalde de Massalavés, Gregorio Andreu, va informar després de la firma de l’acord que al municipi que s’asfaltaran i se senyalitzaran horitzontalment alguns vials, com els carrers Pizarro, Bonaire i Mestre Serrano.

 

Siete Aguas

Per la seua banda, Siete Aguas farà les obres dels vestuaris d’un poliesportiu que s’està construint en diferents fases. L’alcalde, Daniel Zahonero, va informar que ja s’han construït les grades, i que la instaŀlació esportiva és utilitzada pels majors del municipi i pel Club de Futbol Sala de Siete Aguas tres dies a la setmana i els caps de setmana».

 

Sinarcas

Per la seua banda, Sinarcas renovarà les teulades dels edificis municipals que es van veure afectats per una forta tempestat de l’estiu passat, tal com va explicar l’alcalde, Fidel Clemente: «Canviarem totes les teulades dels edificis municipals i alçarem de nou els murs del parc i del camp de futbol», va dir.

 

Almoines

Almoines acabarà el projecte de l’Antiga Fàbrica de la Seda Llombard finançat per la Diputació, que ha suposat la restauració de l’immoble. Segons l’alcalde, José Antonio Olaso, esta actuació «servirà per a condicionar l’interior i climatitzar l’espai». Concretament, «es farà un condicionament acústic per a poder acollir esdeveniments musicals i teatrals i una adequació climàtica», explicà.

 

Alfauir

L’alcalde d’Alfauir, Marcos García, va informar després de la firma del document que remodelarà el Parc de l’Est i el Parc d’Enmig, per a dotar-los de major accessibilitat. «Estes obres serviran per a obtindre uns espais infantils diàfans i transitables», va destacar.

 

En este sentit, l’alcalde va informar que en l’actualitat, «els parcs estan saturats de rastells que seran eliminats. A més, s’eliminarà la terra sobrant i s’adequaran els jocs infantils, a més de coŀlocar mobiliari urbà».

 

Alzira

Per la seua banda, Alzira instaŀlarà jocs infantils al barri Santa Maria de Bonaire.

 

«Agraïsc la coŀlaboració de la Diputació, que fa possible un nou projecte i complementa una iniciativa d’Alzira de millorar totes les zones de jocs infantils amb l’objectiu d’arreglar-los perquè els més menuts juguen en les millors condicions de seguretat», informà l’alcaldessa Elena Bastidas en la firma del conveni.

 

Bèlgida

L’alcalde de Bèlgida, Diego Ibáñez, va explicar que es millorarà el poliesportiu. Concretament, «es restaurarà la pista de futbet que està prou deteriorada».

 

Així, Ibáñez va informar que esta instaŀlació esportiva té clavills i filtracions d’aigua, per la qual cosa s’ha anat afonant.

 

 

Benifairó de les Valls

Per la seua banda, Benifairó de les Valls recuperarà la pujada a l’ermita i els seus accessos. L’alcalde, Antonio Sanfrancisco, va afirmar que esta zona està molt degradada, i que vianants i vehicles compartixen el mateix accés. A més, l’escalinata, que construïren els veïns, no està en les millors condicions.

 

Per tant, «es procedirà a millorar els escalons de l’escalinata, es farà un accés empedrat per a vianants i un altre asfaltat per a vehicles, s’iŀluminarà la zona i es coŀlocarà mobiliari urbà i zones enjardinades», informà.

 

Godelleta

Per la seua banda, Godelleta construirà un nou pou, ja que l’actual, que és el que abastix tota la població, «s’ha afonat, conté arena i no és potable», explicà el primer edil, Salvador E. Marín.

 

«Estem usant recursos d’altres pous alternatius, disposem de la coŀlaboració dels regants de Godelleta i també disposem d’un aljub de l’ajuntament, i amb açò podem abastir-nos durant dos o tres mesos», finalitzà.

 

 

Ràfol de Salem

Ràfol de Salem acabarà el projecte de l’hostal rural municipal. La responsable municipal, Carolina Mengual, assegurà que l’hotel està ubicat al centre de la localitat i que disposa de dotze habitacions.

 

«El principal objectiu és millorar l’economia rural i animar la gent perquè vinga a Ràfol de Salem a conéixer les nostres arrels», va declarar. Finalment, ha informat que les obres que s’han de fer són tasques elèctriques i de condicionament.

 

Emperador

La Diputacióde València finançarà també l’ampliació i unió del centre social i l’Ajuntament. «Estes obres dotaran ambdós edificis de noves dependències», digué el primer edil, Alberto Bayarri.

 

D’una banda, es modernitzarà l’edifici de l’Ajuntament, que disposarà de més despatxos per a arquitectes i servicis socials, entre altres. Igualment, es remodelarà la zona antiga de l’edifici, tot això, segons va dir el primer edil, amb l’objectiu de «millorar l’atenció al ciutadà». Quant al Centre Social, que rep diàriament més de 150 persones, disposarà d’aules més àmplies.

 

Montserrat

Montserrat finalitzarà la urbanització del carrer de la Costera per a la nova construcció en este lloc del coŀlegi públic.

 

«Iniciarem la urbanització d’este vial, que suposarà l’entrada principal del solar on es construirà el nou coŀlegi de Montserrat», va dir l’alcalde, Josep Maria Mas, alhora que també va dir que la urbanització del solar «està finançada per la corporació provincial i l’ajuntament».

 

Mas explicà que els treballs d’urbanització suposaran l’asfaltat del vial, com també la realització de voreres, coŀlocació de fanals, instaŀlació d’aigua, clavegueram, etc.

 

Turís

Per la seua banda, Pilar Lozano finançarà el polígon industrial de la localitat: «Volem activar la zona industrial i, al seu torn, l’economia del municipi», assegurà.

 

Així, Lozano va informar que el principal objectiu és «ajudar les empreses que ja estan assentades al polígon i que donen treball als veïns de Turís i impulsar l’arribada de noves entitats».

 

Per això, «convocarem a les empreses ubicades en el polígon, les que tenen naus o empreses, i desenrotllarem la zona per sectors. L’Ajuntament serà l’encarregat de la urbanització», digué.

 

El Perelló

Per la seua banda, el Perelló adquirirà els Cines Avinguda i destinarà l’immoble a centre cultural. Durant la firma de l’acord, l’alcalde, José M. Fos, va dir que l’espai cultural disposarà d’un cine, un teatre i un auditori. Així mateix, «la primer planta es destinarà a l’escola de música i, en un futur —digué Fos— s’ampliarà la planta per a acollir un centre festiu».

 

Barx

L’alcaldessa de Barx, María Hernandis, va anunciar que la Diputació finançarà la construcció d’un centre sociocultural i esportiu en el poliesportiu de la urbanització La Drova.

 

Concretament, «construirem una seu perquè la gent gaudisca de les instaŀlacions esportives durant tot l’any, un xicotet edifici d’uns 100 metres amb un espai per a reunir-se, un xicotet bar, lavabos i una sala que servirà de despatx», va explicar.

 

Faura

Per la seua banda, el responsable municipal de Faura i diputat provincial, Antoni Gaspar, va comentar després de la firma del document que el municipi continuarà amb la reforma de l’edifici de l’ajuntament, de quaranta anys d’antiguitat, per a adaptar-lo a les noves tecnologies, fer-lo més accessible i ampliar espais per a millorar l’atenció al públic.

 

En este sentit, Gaspar va comentar que els estudiants d’Arquitectura del municipi han coŀlaborat amb el disseny d’este projecte.

 

Quatretonda

Per la seua banda, Quatretonda reconstruirà el pas sobre el barranc de Torrella, una actuació que, a juí de l’alcalde, José Luis Oltra-Ferrero, «es tracta d’una reivindicació i gràcies a la Diputació podrem executar les obres».

 

Així, es reconstruirà un pas que unix el terme de Quatretonda amb Benigànim. «Estes infraestructures són importants per als llauradors, ja que poden desplaçar-se d’un lloc a un altre sense haver d’anar per la carretera», ´digué.

 

Teresa de Cofrentes

La Diputacióde València subvenciona la reconstrucció d’un mur a Teresa de Cofrents, ubicat a la plaça de l’Església.

 

«Actuarem sobre una infraestructura de pedra d’uns cinquanta o seixanta anys, que ha patit un despreniment en una de les seues parts», va dir l’alcalde, José Gozálvez, alhora que digué que subjecta el 50% de la plaça i que just davall, en un desnivell d’uns deu metres, hi ha un carrer que s’ha hagut de tallar per perill de despreniment i que acull una dotzena d’habitatges».

 

D’altra banda, explicà també que es modernitzarà l’entorn de la plaça, per la qual cosa serà una actuació integral de la zona. 

 

Bellreguard

L’alcalde de Bellreguard, Jaume Ascó, va afirmar que el conveni signat servirà per a substituir els punts de llum dels focus del camp de futbol i per a la coŀlocació de lluminàries led, ja que, segons va dir, «obtindrem un estalvi d’un 60% en el consum de la llum».

 

D’altra banda, l’alcalde va explicar que este estalvi serà molt important per a les arques municipals, ja que «suposarà una reducció de la despesa i ingressos superiors, que es destinaran a fer més tasques de manteniment».

 

Gátova

L’entitat provincial firmà un altre conveni amb el responsable municipal de Gátova, Lepoldo Romero, amb el qual se subvenciona la recuperació i el condicionament del barranc ubicat a l’interior del municipi.

 

«Es tracta —digué— d’una zona degradada a l’entrada del municipi que, a més, suposa un perill d’incendi pel seu canyar. Cada any hem de netejar-lo per motius de salubritat, ja que s’entolla durant l’estiu i es generen plagues de mosquits».

 

Quant a les obres, es crearà un accés de vianants a l’espai verd per a xiquets i majors i es coŀlocaran berenadors, bancs, parcs i fanals en els prop de 3.500 metres quadrats que ocupa la zona, i també acollirà una zona esportiva.

 

Macastre

D’altra banda, Macastre va firmar un acord per a coŀlocar gespa artificial en el camp de futbol, una actuació que, segons el parer de l’alcaldessa, María José Casero, «és una reivindicació de l’Atlétic de Macastre».

 

«Són molts els beneficis que aportarà este tipus de superfície als jugadors, a més de la injecció d’ànim i suport que suposarà per a l’escola de futbol, que té un equip d’alevins, de juvenils, amateurs i veterans», va dir.

 

Alfarp

Alfarp adquirirà, condicionarà i equiparà un immoble que anirà destinat a consultori auxiliar sanitari de la localitat, ja que, segons digué el primer edil, José M. Añó, l’antic no reunix les condicions adequades per a cobrir les necessitats la població.

 

Per això, l’alcalde soŀlicità ajuda al president provincial per a adquirir un immoble més gran i traslladar allí el consultori. 

 

Chulilla

El responsable municipal de Chulilla, Enrique Silvestre, comentà que la localitat millorarà la xarxa de sanejament municipal, de més de cinquanta anys, i evitarà les filtracions en els seus conductes.

 

Així, les obres suposen la substitució de les canonades que estan en pitjor estat. «Aprofitarem l’obertura dels carrers per a canviar també les connexions», va afegir. 

 

El Mareny de Barraquetes

Per la seua banda, el Mareny de Barraquetes instaŀlarà una pista de pàdel en el poliesportiu municipal i farà algunes reformes.

 

Durant la firma de l’acord, l’alcalde, Jordi Sanjaime explicà que a més de la construcció de la nova pista esportiva es condicionarà el poliesportiu, ja que «té alguns desperfectes».

 

Mislata

L’alcalde de Mislata, Carlos Fernández, també acudí a la seu de la corporació provincial per a firmar un acord per a fer la rehabilitació integral dels vestuaris del pavelló poliesportiu La Canaleta.

 

Quant a les obres, l’alcalde explicà que es farà una reforma integral per a adequar els vestuaris: «S’eliminaran les barreres arquitectòniques i es faran totes les millores necessàries perquè els usuaris disposen d’una instaŀlació actual i no de fa trenta anys».

 

Paterna

D’altra banda, Paterna va rebre ajudes per a reformar carrers del barri de la Canyada i del nucli urbà, tal com va explicar l’alcaldessa, Elena Martínez, la qual va dir que es rfaran tasques de pintura vial, a més d’arreglar les voreres i l’asfalt.

 

Tuéjar

Finalment, Tuéjar insonoritzarà el pavelló multiusos del municipi, que acull activitats culturals, esportives i musicals.

 

El primer edil, Francisco Javier Oltra, va explicar que esta actuació servirà per a millorar l’acústica del recinte i perquè els habitatges eviten els sorolls. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet