Versió per a imprimir

Mig centenar de veïns de Llíria participen en una jornada sobre la violència de gènere en adolescents

  • La diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, participa en la xarrada que forma part del cicle “Benestar, Formació, Territori”,organitzat per la Diputació i la Universitat de València
  • Professors i experts en Dret Civil i Penal analitzen el fenomen de l'assetjament a través de la xarxa i la violència infantil entre iguals i exposen pautes de comportament per a un ús responsable dels mitjans tecnològics
Imagen
09/11/2016

El municipi de Llíria, en la comarca del Camp de Turia, ha acollit aquest dimarts una jornada formativa sobre ciberassetjament i violència de gènere en adolescents, en la qual ha participat la diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, l'alcaldessa de Llíria, Carmen Feltrer, i altres representants municipals.

Amb aquesta activitat continua l'últim dels blocs temàtics del programa “Benestar, Formació, Territori”, organitzat per la Diputació de València en col·laboració amb la Universitat de València, amb l'objecte de promoure la reflexió i el debat sobre temes d'interès des de la perspectiva local.

Mercedes Berenguer ha presentat el ciberassetjament com “una nova forma de violència emocional que, al costat de la violència de gènere entre els adolescents, és necessari frenar”. Segons la diputada provincial, els propis ajuntaments han sol·licitat a l'àrea que dirigeix en la Diputació de València més formació específica en aquesta matèria “per la influència que té en la bona convivència de la comunitat escolar, de les famílies, dels xiquets i xiquetes i, en definitiva, del propi municipi com a entorn comú”. 

Per a donar resposta a “una preocupació de la societat que no sempre sap com actuar davant aquestes situacions”, en paraules de Mercedes Berenguer, la Corporació i la Universitat han dissenyat un cicle de xarrades en les quals professors i experts com Paz Lloria, Ignacio Comes i Javier Boix, en el cas de Llíria, aborden la qüestió de l’assetjament i la violència infantil.

Una de les qüestions més importants i que han sigut objecte de debat és l'ús responsable dels mitjans tecnològics i les pautes de comportament més adequades per als adolescents. Així mateix, s'han analitzat diferents situacions de violència per a establir paràmetres de prevenció i tècniques educatives orientades a la reducció de les taxes de violència i el ciberassetjament. En finalitzar la taula redona, s'ha obert un debat entre els assistents i els experts, els qui han incidit sobretot en la prevenció i la mediació com a alternatives per a afrontar el conflicte. 


Pròxima jornada sobre ciberassetjament a Tavernes Blanques

El cicle “Benestar, Formació, Territori”, que va arrancar el passat mes de juliol, ha portat a totes les comarques valencianes sessions formatives a càrrec de professors de la Universitat de València experts en les diferents temàtiques abordades. En aquesta edició els blocs temàtics han sigut tres: “Economia Local i cooperativisme”, “Immigració” i “Ciberassetjament”. Les pròximes jornades seran el 16 de novembre a Tavernes Blanques, el 23 de novembre a Faura, el 25 de novembre a Burjassot i el 28 de novembre a Almussafes. 

L'objectiu del cicle impulsat des de la Diputació de València és contribuir a la formació i transferència de coneixements de la societat local en la dimensió territorial, comunitària i ciutadana, per la qual cosa les activitats estan dirigides al públic en general i, especialment, a col·lectius socials, educatius i assistencials.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet