Versió per a imprimir

Mig miler d'alumnes de Gandia aprenen art en l'exposició amb els tresors artístics de la Diputació

  • Els tallers escolars formen part de l'oferta didàctica de ‘Memòria de la Modernitat’, la mostra itinerant que acosta als municipis el patrimoni artístic de la corporació valenciana
  • Més de 10.000 persones han visitat ja l'exposició, que inclou un centenar de quadres de Sorolla, Pinazo o Equip Crònica, entre altres
Imagen
15/06/2018

Què sents quan estàs enfront d'un quadre o com t'imagines un museu creat per tu són algunes de les preguntes que han respost, a través de dibuixos i reflexions, els prop de 500 alumnes de Gandia que han passat per ‘Memòria de la Modernitat’, l'exposició itinerant que exhibeix els tresors artístics de la Diputació de València.

 

Els tallers escolars, que han acabat amb la fi del curs acadèmic, han sigut una de les activitats didàctiques referents des que la mostra s'inaugurara al març en La Casa de la Marquesa. Un projecte adaptat a diferents nivells educatius que, en aquesta edició de Gandia -la tercera després de Requena i Alzira- s'ha decidit obrir també a l'ESO i Batxillerat, a més de Primària.

 

La identitat valenciana a través de les noves tecnologies, com influeix l'art en l'entorn i quins canvis van emanar de la Modernitat han sigut alguns dels temes que Berta Durán i Ana Torres, mediadores culturals i especialistes en Art i Educació, han abordat en els tallers. “És sorprenent veure com els xavals s'acosten a les obres simplement relacionant-les amb jocs o experiències que viuen en el seu dia a dia”, expliquen.

 

Des d'una metodologia activa i participativa, els alumnes han anat construint la sessió amb les seues impressions. Segons les encarregades dels tallers, “ells han sigut els protagonistes en tot moment”. De fet, expliquen, “en l'activitat, d'una hora i mitja de duració, els temps han sigut els mateixos per a fer el recorregut i per a l'activitat creativa que després compartien entre ells”.

 

Sumant visites

 

Més de 10.000 persones han passat ja per Memòria de la Modernitat des que arribara a Gandia al març d'aquest 2018. Ho han fet a través de l'ampli ventall d'activitats, organitzades per la Diputació de València, com els tallers escolars i familiars, les visites guiades o els diàlegs amb les obres.

 

La de la capital de La Safor és la tercera parada d'aquesta exposició que arreplega un centenar d'obres que són patrimoni de la corporació provincial. Quadres com ‘L'Intrús’, d'Equip Crònica, ‘El Guardavies’, d'Ignacio Pinazo, el ‘Retrat de l'Almirall Císcar’, de Ferran Badenes, i d'altres d'artistes com Sorolla, Armengol o Carmen Calvo. L'exposició podrà visitar-se a Gandia fins a finals d'agost, des d'on partirà cap a Ontinyent, a la Vall d'Albaida.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet