Versió per a imprimir

Mitjans aeris se sumen als treballs per a acabar d'assegurar el vessant de Cortes de Pallás

  • Especialistes i alpinistes s'incorporen a les tasques dirigides per la Diputació de València per a l'estabilització del vessant
  • Pablo Seguí, diputat de Carreteres: «Les obres estan dins del termini, van a bon ritme i, tal com va esmentar el president Jorge Rodríguez en el seu moment, estem convençuts que al Nadal la carretera estarà oberta»
  • Fernando Navarro, alcalde de Cortes: «Fins a la data estan complint-se les previsions i és possible que s'avance l'obertura del vial. Per això, el treball de la Diputació es pot catalogar com a excepcional»
Imagen
05/11/2015

 L'Àrea de Carreteres de la Diputació de València continua estabilitzant el vessant de Cortes de Pallás «amb l'objectiu d'obrir el vial al trànsit abans d'acabar l'any i que totes les garanties de qualitat i seguretat complisquen els terminis», tal com ha informat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, qui va inspeccionar ahir els treballs que s'estan executant junt amb l'alcalde de la localitat, Fernando Navarro.

L'Àrea de Carreteres de la Diputació de València no va esperar a que acabaren les obres que realitza Iberdrola sobre la carretera de Cortes de Pallás per a començar l'estabilització de part del vessant que no es va veure afectat. D'aquesta manera, la intervenció s'executa en paral·lel amb els treballs que està fent la companyia elèctrica amb la finalitat que l'obertura del principal accés a la població no patisca cap retard.

Segons assenyala el diputat Seguí, s'està complint el compromís de la Diputació: «Les obres estan dins de termini, van a bon ritme i, tal com va esmentar el president Jorge Rodríguez en el seu moment, estem convençuts que al Nadal pròxim la carretera estarà oberta».

Amb el suport d'un helicòpter, l'entitat provincial procedirà a la col·locació de les malles, xarxes d'anells i bolons per a la fixació dels blocs potencialment inestables del vessant i a la implantació de dos nivells de pantalles dinàmiques per a la retenció d'ensolsides que pogueren produir-se, de manera que no puguen arribar a la carretera i garantir-ne així la seguretat dels usuaris.

Fernando Navarro: «Un treball excepcional»

Per la seua banda, l'alcalde Fernando Navarro va assegurar ahir que la resposta de la Diputació de València es pot catalogar com a «excepcional». «A la vista està que tot el que el municipi ha requerit pel que fa a la sostenibilitat del vessant està executant-se mitjançant un macroprojecte».

Quant a les obres, el responsable municipal ha informat que es consolidaran tots els vessants amb malles de protecció específiques per a contenir o tallar la caiguda de fins a tres tones de pedres. 

L'alcalde també ha posat l'accent en la importància d'estabilitzar la part del vessant que no es va veure afectada per la solsida, i ha esmentat que «la problemàtica amb la CV-428, independentment del despreniment d'una part del talús que va tenir lloc el passat 6 d'abril, era consolidar l'altre sector».

«Si estabilitzem la part ensolsida, refem la CV-428 i el camí Pemba i no intervenim en la resta del talús, hi ha la possibilitat que torne a caure», ha assegurat Navarro. 


Pel que fa als terminis de l'obra, l'alcalde apunta que «fins a la data s'estan complint les previsions i és possible que s'avance l'obertura del vial».

El diputat provincial Javier Berasaluce també estava en la visita a les obres.

Subministrament de material per aire

L'Àrea de Carreteres de la Diputació de València, mitjançant les actuacions que està duent a terme, està garantint la seguretat en tot el tram en què la carretera CV-428, que dóna accés a Cortes de Pallás, discorre pel vessant que es va veure afectada per l'ensolsida del dia 6 d'abril de 2015. Així, tots els blocs potencialment inestables estan sent subjectats mitjançant malles, xarxes d'anells i bulons. Igualment, els dos nivells de pantalles dinàmiques detenen les ensolsides que pogueren produir-se perquè aquests no aconseguisquen la carretera, tal com informa el cap de Servei de Conservació i explotació de l'Àrea de Carreteres de la Diputació, Javier Piedra. 

Per a executar aquests treballs, la Diputació de València necessita un helicòpter que aporta el material al lloc exacte on ha de col·locar-se. «La seua presència en l'actuació és necessària posat que es tracta d'un vessant molt abrupte i només accessible mitjançant mitjans aeris», ha informat el cap de Conservació i Explotació de la Diputació. 

D'aquesta manera, Javier Piedra ha explicat que l'helicòpter carrega el material en el punt d'arreplega i el trasllada fins a la cartel·la del vessant on els operaris i alpinistes, assegurats mitjançant una línia de vida, el reben per a ancorar-lo al talús rocós.

Declaraciones del diputado Pablo Seguí.
Declaraciones del diputado Pablo Seguí.
Declaraciones del alcalde Navarro.
Declaraciones del alcalde Navarro.
Declaraciones del jefe de Conservación y Explotación.
Declaraciones del jefe de Conservación y Explotación.
Recursos y totales.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet