Versió per a imprimir

Nàquera reconstrueix el mur afectat per la pluja amb l’ajuda de la Diputació

  • Les obres al mur d’escullera s’han realitzat dins del Programa de Riscs Geològics amb una inversió de 47.800 euros de la institució provincial
  • Josep Bort, diputat de Medi Ambient: “El programa de Riscos Geològics és fonamental perquè moltes vegades els ajuntaments no poden assumir sols aquests tipus d’obres per qüestions tècniques o econòmiques”
Imagen
27/06/2018

El municipi de Nàquera ha reconstruït el mur d’escullera del carrer Constitució amb el suport econòmic de la Diputació. Aquest mur  va patir un important despreniment a causa de la pluja i ha sigut reparat i rehabilitat amb una actuació d’emergència dins del Programa de Riscos Geològics que desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la institució provincial.  

 

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat aquestes obres del municipi del Camp de Túria acompanyat per l’alcalde, Damián Ibáñez, i altres membres de la corporació local de Nàquera. El diputat ha aprofitat aquesta visita per ressaltar la importància de les actuacions que es desenvolupen dins d’aquest programa de la Diputació.

 

Segons ha explicat Josep Bort, “aquest programa és fonamental, perquè moltes vegades els ajuntaments no poden assumir ells sols aquests tipus d’obres per qüestions tècniques o econòmiques, perquè són obres complexes, i en aquest cas hem tractat de resoldre el problema, consolidar el terreny i garantir als veïns i veïnes que puguen tornar a gaudir d’aquest espai”.  

 

L’alcalde de la localitat, Damián Ibáñez, ha assenyalat que “aquesta obra era urgent, se’ns havia esllavissat tota la escullera i era molt important fixar i afermar la zona i el carrer”. “De fet, els veïns estaven molt preocupats per l’estat del mur i la seguretat de l’espai”, ha afegit l’alcalde.

 

Les obres s’han escomés al talús sobre el que es recolza el carrer Constitució de Nàquera i que havia patit danys importants a causa de les pluges. La intervenció ha consistit en el sanejament del talús esllavissat, la retirada dels materials despresos i la seua reutilització per a la construcció d’un nou mur d’escullera d’uns 250 m2. Amb aquesta intervenció també s’ha reparat la vorera afectada pel despreniment i s’ha instal·lat una nova barana protectora. 

 

El projecte ha sigut realitzat pel procediment d’emergència dins del Programa de Riscs Geològics de la Diputació. Les obres han tingut un cost total de 53.100 euros, dels que la corporació provincial ha aportat el 90%, 47.800 euros, i l’Ajuntament de Nàquera el 10%, 5.300 euros.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet