Versió per a imprimir

Nofuentes demana a Europa un paper més actiu de les diputacions en la gestió de fons regionals

  • El diputat de Projectes Europeus participa en el Consell Polític Anual de Partenalia, on ha signat la Declaració de Brussel·les per a la Cohesió Territorial Europea
Imagen
05/04/2017

El diputat de Projectes Europeus de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes, com a secretari del consorci Partenalia, ha signat la Declaració de Brussel·les per a la Cohesió Territorial Europea, un document en el qual es reclama a la Comissió que integre a les administracions locals intermèdies, com les diputacions, com a actors rellevants en la gestió i implementació dels fons de desenvolupament regional.

 

Així, durant el Consell Polític Anual, celebrat a Brussel·les el 28 i 29 de març, els membres que conformen l'Associació Europea de Governs Locals Intermedis Partenalia AISBL han insistit en la necessitat de fer polítiques que tinguen en compte les diferències existents entre les zones rurals i les urbanes en el marc de la Unió Europea.

 

Especialment, han demandat que el repartiment de fons europeus no se centre en les zones urbanes i promoga un creixement sostenible i equitatiu, tractant d'integrar l'espai rural en l'urbà i la vida urbana en la rural.

 

Per aconseguir-ho, el consorci ha ressaltat el paper fonamental que juguen els governs locals intermedis, atès que “són els organismes que millor poden garantir la igualtat d'oportunitats entre zones urbanes i rurals, treballar per la cohesió territorial i abordar els reptes de futur vinculats a aquestes temàtiques”, tal com arreplega el document.

Nofuentes, qui ha valorat molt positivament aquesta trobada, ha insistit que “som els governs intermedis els que millor podem assegurar que aquesta igualtat es done, tant per la nostra proximitat als municipis com per la nostra capacitat per a gestionar i executar els fons”.

 

“A través de les nostres administracions, lluitem contra reptes com la despoblació i el manteniment dels serveis bàsics en les àrees rurals, per la qual cosa és imprescindible que s'intensifique la cooperació entre aquestes i les institucions europees”, ha conclòs el diputat.

 

D'igual manera, en el document també es reclama que les polítiques de cohesió i programes d'inversió regional siguen més flexibles i inclusius, implicant a la població en la seua implementació, eliminant les traves burocràtiques i augmentant la tramitació electrònica. Altres aspectes destacats que inclou el text, són la lluita contra l'exclusió, la protecció del medi ambient i l'augment de les polítiques innovadores.

 

En el Consell han participat les diputacions de Castelló, València, Badajoz, Cáceres, Orense, Segovia, Tarragona, Hainaut (Bèlgica), Namur (Bèlgica) i Liège (Bèlgica).

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet