Versió per a imprimir

Olocau crearà una àrea de regeneració i renovació urbana gràcies al programa de Gestió del Talent de la Diputació

  • El diputat de Projectes Europeus i responsable del programa, Bartolomé Nofuentes, es reuneix amb l'alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, per a conéixer i estudiar la seua proposta
NOFUENTES OLOCAU.jpg
01/09/2016

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, s'ha reunit amb l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, per a conéixer el projecte de creació d'una Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), que té previst desenvolupar el municipi amb el programa de Gestió del Talent de la Diputació de València, gestionat des del departament que dirigeix Nofuentes.


Segons ha explicat el primer edil, amb l'ARRU es vol «recuperar funcionalment el teixit històric i el centre urbà millorant les infraestructures, i, amb açò, la qualitat de vida dels veïns», en un projecte que —en paraules de Ropero— girarà al voltant de quatre eixos principals: «zones de vianants i medi ambient urbà, augment de la densitat de la població, noves tecnologies per a la cohesió social i transparència».

 

Per la seua banda, Bartolomé Nofuentes ha valorat «la capacitat del municipi d'Olocau per a unir uns quants plantejaments de gran importància per als veïns en un sol projecte que, sense cap dubte, reuneix a priori els requisits del programa de Gestió del Talent». El diputat provincial ha instat l'alcalde d'Olocau a definir el perfil del postgraduat que, gràcies a la coŀlaboració de la Diputació de València, «podrà contribuir a desenvolupar i implantar aquesta ARRU» —ha dit Nofuentes.

 

El primer dels eixos exposats per Antonio Ropero se centra en les infraestructures de servei i el medi ambient urbà. En aquest sentit es faran carrers per a vianants, s’eliminaran barreres arquitectòniques, s’estudiaran les xarxes de sanejament i es millorarà el servei de recollida de residus i les xarxes d'enllumenat. Cal destacar l'aposta per la sostenibilitat ambiental, que es reflecteix en la utilització d'energies netes i elements de baix consum, tallers per a conscienciar sobre el reciclatge i l'ús d'energies renovables.

 

Un altre dels objectius que persegueix aquest projecte és aconseguir una densitat major de població creant un espai atractiu per a atraure els veïns, de manera que els habitatges desocupats tornen a allotjar famílies

 

El tercer eix en què es recolza el projecte és el foment i la millora de les noves tecnologies amb el fi de reduir la bretxa digital i evitar noves formes d'exclusió social. Amb aquest fi, es millorarà la instaŀlació wifi de la zona instaŀlant nous repetidors. També es crearà un centre social que facilite l'accés a les noves tecnologies i dote un espai on es desenvolupen tallers per a grups d'edats variades per a promoure més integració i cohesió social.

 

Finalment, cobren una rellevància especial la participació ciutadana i la transparència, amb les quals es vol involucrar els veïns informant-los amb conferències i tallers mentres s'escolten els seus suggeriments i propostes.

 

3’2 milions per a ocupació formativa
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el diputat Bartolomé Nofuentes presentaren fa uns mesos el Pla Estratègic per a la Gestió del Talent Jove en l'horitzó 2016-2019, que enguany compta amb un pressupost de 3.285.630 euros. Aquesta partida es reparteix entre la formació d’estudiants jóvens i altres jóvens que, quan acaben els estudis universitaris o la formació professional de cicle superior, volen conéixer la realitat europea o inserir-se laboralment en el teixit local alhora que contribueixen al desenvolupament de projectes d’àmbit local que sense aquesta ajuda no es podrien dur a terme.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet