Versió per a imprimir

Pepe Ruiz: “La continuïtat del projecte Escalante està garantida”

  • El responsable de Patrimoni de la Diputació i la titular de Teatres, Rosa Pérez, expliquen les actuacions de la institució per a cercar un espai fixe i en condicions d'albergar l'escola i la programació
  • La institució descarta el cost de 6,3 milions per a reconstruir un espai que no és de la seua propietat i portarà l'escola a un lloc cèntric si els propietaris de l’Escalante no mantenen el lloguer de la mateixa
Imagen
04/10/2017

La continuïtat del projecte Escalante “està garantida”. Així ho han expressat aquest dimecres en un desdejuni amb els mitjans el diputat d'Administració General i Patrimoni, Pepe Ruiz, i la titular de Teatres de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo. Tots dos, no obstant açò, han exposat que la Diputació “descarta” invertir 6,2 milions d'euros que, segons els informes tècnics, costaria la reconstrucció i posada al dia d'un immoble, el del carrer Landerer, que no és de la seua propietat. “Els professionals i el públic han d'estar tranquils perquè el projecte teatral de l’Escalante està garantit”, han insistit.

 

Els diputats han explicat les accions dutes a terme per la Corporació des del moment en què es van detectar deficiències estructurals en l'edifici i han avançat els passos que s'estan donant per a trobar un espai fixe en el qual desenvolupar “de forma estable” la programació del projecte teatral de la Diputació i la tasca formativa de l'escola, si els propietaris de l’Escalante mantenen la seua postura de no llogar l'espai de l'escola de forma independent.

 

Pepe Ruiz ha assenyalat que després d'estudiar l'informe de patologies, que conclou que “la vida útil i la durabilitat de l'estructura estan esgotades”, la qual cosa faria necessària “una intervenció en els elements estructurals i una reforma generalitzada”, i conéixer el resultat de l'informe jurídic extern encarregat per la Corporació, que determina que “la propietat va incomplir la seua obligació de realitzar les inspeccions tècniques de l'edifici”, des de la institució es considera que “la Diputació, com a arrendatària, no està legalment obligada a escometre la reforma d'aquestes patologies”, i que en arribar l'edifici al final de la seua vida útil, com arreplega l'informe jurídic extern, “desapareix l'objecte del contracte”.

 

Malgrat açò, l'àrea d'Administració General que dirigeix Pepe Ruiz ha tractat de mantenir els contactes amb el Patronat de la Joventut Obrera, propietari de l'edifici en el qual fins al passat any es representava la programació de l’Escalante, per a continuar amb el lloguer de l'escola de teatre que la Diputació té en aquestes instal·lacions, però la postura a data de hui de la propietat és que “el lloguer és un pack complet”, segons ha explicat el diputat.

 

 

Cost de reforma molt elevat

 

El que tenen clar els responsables de la Diputació és que no van a assumir el cost de 6.280.000 euros que suposaria reconstruir l'edifici per a seguir albergant la programació del projecte Escalante en un immoble que no és propietat de la Diputació. L'estimació d'aquests costos, a càrrec del Servei de Projectes Tècnics de la institució, es desglossa en 1.974.000 euros de la rehabilitació estructural, 2.811.000 euros del conjunt de la reforma en diferents espais de l'edifici, i un valor de taxació de 1.873.000 euros, que sumat eleva per sobre dels 6 milions la possibilitat de disposar d'un Nou Escalante, similar a l'actual però renovat i amb les mesures necessàries de seguretat.

 

La Diputació cerca alternatives per a trobar un espai fixe en el qual desenvolupar el projecte Escalante, davant la dificultat de trobar una solució amb els propietaris de l'edifici. En el que han coincidit Pepe Ruiz i Rosa Pérez Garijo és en la continuïtat d'un projecte “pel qual hem apostat des del primer dia d'aquest equip de govern, malgrat la delicada situació heretada”. Prova d'açò és que “en la present legislatura s'ha registrat la marca Escalante, que fins ara no ho estava”, han recordat els titulars de Patrimoni i Teatres.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet